Котки с COVID-19, които не проявяват никакви симптоми на заболяването,

...
Котки с COVID-19, които не проявяват никакви симптоми на заболяването,
Коментари Харесай

Безсимптомни котки могат да заразят с COVID-19 други котки

Котки с COVID-19, които не демонстрират никакви признаци на болестта, могат да предадат болестта на други котки, откри проучване, представено от Асошиейтед прес и в. "Дейли мейл ".

Учените, провели опитите, акцентират потребността от спомагателни данни дали вирусът може да се съобщи от хората на котките и по-късно назад - от котките към хората. Екипът на Питър Халхман от Американския асоциация по ветеринарна медицина взел вариант от новия ковид от хора и с него заразил три котки.

Първи случай на инфектирана котка с ковид в Испания

След това всяка от инфектираните котки била събрана със здрави екземпляри. След пет дни и трите неинфектирани котки към този момент били носители на болестта. При това никоя от шестте котки, участващи в опита, не посочили признаци на COVID-19, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не била установена кашлица, висока температура или загуба на тегло. Специалистите акцентират, че заразяването на котки в лабораторна среда не значи, че те могат елементарно да бъдат инфектирани със същия вирус при естествени условия.

Халфман предлага притежателите на котки да съблюдават прецизно условията за хигиена, да не ги целуват. Повърхностите постоянно да бъдат подлагани на стерилизация, тъй че да бъде затруднено възможното предаване на вируса.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР