Котка, която тежеше 8,48 килограма, успя да свали 1,64 кг

...
Котка, която тежеше 8,48 килограма, успя да свали 1,64 кг
Коментари Харесай

За първи път: Лакомо коте отслабна след стомашен ботокс

Котка, която тежеше 8,48 кг, съумя да смъкна 1,64 кг за четири месеца по метода " стомашен ботокс ", който нормално се употребява единствено при хора.

Ветеринарният доктор Бурак Антакялъоглу в югозападната провинция Айдън на Турция приложил авангарден способ и оказал помощ на котето Оскар да отслабне.   " Никой не го е употребявал преди за котки. Но аз поправих дозата и пробвах с Оскар и получих доста положителни резултати ", показа той.

Серхат Пекайдън, който работи като шеф на склад в квартал Ефелер в Айдън, осиновил бездомната котка преди две години. Поради казуса с тежестта на котката си, той я завел при Антакялъоглу, който не видял никакви резултати от строга диета, на която животното било подложено.

След разискване на опциите с Пекайдън, те се разбрали за интервенция, с цел да се опита " стомашен ботокс " посредством ендоскопска процедура. В продължение на четири месеца и със строга диета котката постепенно отслабнала.

Ветеринарят показа пред Анадолската организация (AA), че естественото тегло на породата на Оскар е към 4-5 кг. Той акцентира, че наднорменото тегло може да аргументи гибел при котките. Антакялъоглу добави, че способи като понижаване на дажбите и предоставяне на храна с ниско наличие на мазнини не постоянно дават резултати.

Оскар можел да отваря хладилника и крадял храна. Той също отивал до входната врата на съседите и желал ястие и от тях. Собственикът на лакомото коте се оплака, че е направил всичко допустимо, с цел да му помогне да отслабне, само че нищо не подействало. Тогава той чул за стомашния ботокс, който е доста известен измежду хората през последните години.

В последна сметка интервенцията дала отлични резултати. Пекайдън показа, че е доста признателен за напъните на Антакялъоглу и му благодари за сполучливото лекуване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР