Котировките на петрола тръгнаха нагоре днес в азиатската търговия след

...
Котировките на петрола тръгнаха нагоре днес в азиатската търговия след
Коментари Харесай

Петролът поскъпна в азиатската търговия

Котировките на петрола потеглиха нагоре през днешния ден в азиатската търговия след удобните оценки за положението на американските ресурси на черно злато.

Американският лек недопечен нефт с доставка през юли нарастна с 23 цента до 65,30 $ за барел, заяви уеб сайтът romandie.com, базирайки се на Франс прес.

Лондонският вид Брент от Северно море, чиито котировки са референтни за европейския пазар, с доставка през август, увеличи цената си с 19 цента до 75,27 $ за барел.

Цените на черното злато се възвърнаха поради оценките на частния Американски петролен институт, който разгласи, че те са спаднали с 3 милиона барела през седмицата, завършилата 15 юни. Това е сигнал за устойчиво търсене в най-големия консуматор в света на петрола.

Инвеститорите към този момент чакат формалните данни на държавното управление на Съединени американски щати.

Пазарите са насочили вниманието си и към срещата на ОПЕК в петък и събота във Виена, където ще бъдат и 10-те партньорки на петролния картел, измежду които е и Русия. Основният въпрос е дали ще бъде утвърдено решение за понижаване на рестриктивните мерки в добива на тези съществени производителки на черно злато в света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР