Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в Азия, след

...
Котировките на петрола се понижиха тази сутрин в Азия, след
Коментари Харесай

Цените на петрола се понижиха на фона на мрачната перспектива за търсенето

Котировките на петрола се намалиха тази заран в Азия, откакто безпокойството към бавното възобновяване на международното търсене на гориво бе подсилено от предизвестия от водещи производители на суровината, само че загубите бяха лимитирани преди срещата на ОПЕК и сътрудниците от ОПЕК+ по-късно тази седмица, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Сортът Брент от Северно море поевтиня с 5 цента или с 0,1 на 100 до 39,56 $ за барел. Американският лек недопечен нефт намали цената си с 3 цента или също с 0,1 на 100 до 37,23 $ за барел в азиатската електронна сесия.

И двата договора завършиха вчерашната търговия в низходяща посока.

Настроенията на петролните пазари остават минорни поради мрачните вероятности за търсенето, обрисувани от производителите, и откакто активизирането на ковид в доста страни подхрани опасенията за по-бавно възкръсване на световното търсене на горива, разяснява Чийоки Чен, основен анализатор в Сънуорд трейдинг (Sunward Trading).

По думите му Брентът и американският нефт евентуално ще останат сред 35 и 40 $ за барел, до момента в който търсенето на гориво за отопление в Съединени американски щати не стартира да се усилва след края на пиковият сезон на шофиране.

Основните производители и търговци в петролния бранш предвиждат тъмно бъдеще за търсенето на гориво в международен мащаб на фона на продължаващото отражение на пандемията върху международната стопанска система. ОПЕК понижи прогнозата си за търсенето на суровината, а Би Пи (BP) изрази позиция, че търсенето може да е достигнало своя връх през 2019 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР