Котировките на петрола от еталонните световни марки в сряда се

...
Котировките на петрола от еталонните световни марки в сряда се
Коментари Харесай

Петролът поевтинява след пореден ръст на запасите в САЩ

Котировките на петрола от еталонните международни марки в сряда се намаляват след данните на Американския институт за петрола за нарастване на запасите от суровината в терминала в Кушинг за четвърта седмица подред. Както и поради появили се нови паники за закъснение процеса на комерсиалното съглашение сред Съединени американски щати и Китай.

Декемврийските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures през днешния ден сутринта поевтиняват с на $0,19, до $61,4 за барел. Във вторник тези договори нарастнаха с $0,02 (0,03%), до $61,59 за барел.

Цената на американският нефт WTI с доставка през декември на нюйоркската борса (NYMEX) в това време спада с $0,26 и се търгува по $55,28 за барел. В хода на вчерашната сесия той поевтиня с $0,27 (0,48%), до $55,54 за барел.

По данни на API, запасите от нефт в Кушинг, Оклахома, където се съхранява търгувания на NYMEX петрол през предходната седмица са нарастнали с 1,22 млн. барела. Ако данните на института, събирани на доброволна основа се потвърдят от енергийното министерство ва Съединени американски щати по-късно през днешния ден, седмичният растеж на запасите в терминала ще стане четвърти подред.

API заяви също по този начин за общо смъкване на стоковите ресурси в страната като цяло със 708 000 барела.

На 29 октомври министърът на нефт на Нигерия Тимипре Силва, след среща със своя саудитски сътрудник съобщи, че Саудитска Арабия е подготвена да намали добива по-силно, в сравнение с е планувано от съглашението ОПЕК+. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР