Костите от гробовете, които не са платени за вечни времена

...
Костите от гробовете, които не са платени за вечни времена
Коментари Харесай

Свършиха гробните места във Велико Търново

Костите от гробовете, които не са платени за безконечни времена и са на повече от осем години, ще бъдат извадени. Причината е дефицитът на гробни места в търновските гробища, написа "Монитор ". От общинската компания обаче авансово ще уведомят околните на покойниците, чийто тленни остатъци следва да бъдат извадени. Ако те платят сумата от 50 лева то гробът на техният непосредствен или родственик автоматизирано става заплатен за безконечни времена и няма да бъде пипан.

В противоположен случай обаче костите ще бъдат извадени и той ще се употребява за различен мъртвец. Извадените кости ще бъдат съхранявани в стая костохранилищница, в специфични кутийки с написани на тях имената на покойника. Така в случай че някой от неговите близки въпреки и позакъснял, реши да ги препогребе, той ще може да го направи. Според шефа на общинската компания „ Обредни дейности”, Методи Петров повода да се стигне до това решение е дефицитът на гробни места в остарялата столица.

Според него даже не би трябвало да има такова разбиране като откупуване на гроба за безконечни времена, а друг период – по-голям или по-малък, съгласно желанието на околните на покойника, след което гробът още веднъж да може да се употребява.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР