Костенурката Янус, която има две глави, но също и две

...
Костенурката Янус, която има две глави, но също и две
Коментари Харесай

Двуглавата костенурка Янус стана на 25 години


Костенурката Янус, която има две глави, само че също и две сърца, два чифта бели дробове и два разнообразни характера, отпразнува своя 25-ти рожден ден, предава " Ройтерс ".

Костенурката, излюпена в Женевския природонаучен музей, не би оживял дълго в дивата природа, защото не може да прибира главите си в черупката, с цел да търси леговище от хищници.

В Женевския музей гледачите на любопитното влечуго считат, че това е най-старата двуглава костенурка в света.

Янус хапва органична салата и получава ежедневни разтривки и бани със зелен чай и лайка.

За да се движи, костенурката постоянно се разхожда, от време на време слуша музика и кара особено направен скейтборд.

Той е под непрекъснато наблюдаване при положение, че се преобърне, което може да бъде съдбовно за него. През 2020 година Янус претърпява интервенция за премахване на камъни в пикочния мехур.

Главите му се нуждаят от от време на време отнасяне с вазелин, с цел да не се възпаляват, когато се търкат една в друга.
                             

Освен две глави, Янус има и два характера. Те пораждат и разнообразни настроения и усети, които от време на време могат да доведат до спорове, да вземем за пример за това в коя посока да върви.

" Дясната глава е по-любопитна, по-будна, тя е доста по-силна като темперамент. Лявата глава е по-пасивна и обича да се храни ", споделя един от гледачите, като прибавя, че едната глава е пристрастена към ендивия, а другата - към моркови.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР