Костадинов има за задача да намери хора покрай агитацията за

...
Костадинов има за задача да намери хора покрай агитацията за
Коментари Харесай

Шуробаджанащината при Костадин Костадинов продължава

Костадинов има за задача да откри хора около пропагандата за изборите, които да станат членове на СИК, където работата е извънредно неблагодарна. Срещу полагащите им се 200 лева от страната, членовете на СИК би трябвало да следят гласуването през целия ден, след което да висят още 20-30 часа на опашка, с цел да предадат изборните протоколи. Оказва се, че редовите деятели на партията на Копейкин не са известени от управлението, че на партията им се поставят места и в управлението на РИК.

 

Истината е, че в РИК-овете работата е надалеч по-лесна. Като цяло отговорностите на хората там се изчерпват с регистрацията на листите с претенденти за депутати и реагиране на сигналите за нарушаване в изборния ден. За тази си работа получават от страната сред 1600 и 1850 лева Както сами се досещате надали ще липсват претенденти от квотата на „ Възраждане “ при тези пари.

Докато вървят разногласия сред членовете кой да докопа сладкия и добре заплатен пост, почитателите на Копейкин с учудване схващат, че мястото към този момент е заето.

 

 За представител на партията е назначена някоя си Сузана Николова. Спуснатата с парашут от София дама по никакъв начин не е инцидентна. Синът й Деян Николов е секретар на партията и дясна ръка на водача Копейкин. Деян стана прочут преди месеци с това, че записва като комерсиална марка името, което политическите съперници употребяват за водача му Костадин Костадинов – Костя Копейкин. Старанието на Николов явно е оценено и той е подложен на избираемо място в столичните листи на „ Възраждане “, евентуално с цел да не бие на очи назначението на майка му в РИК-Пловдив.

 

И до момента в който деятелите на Копейкин към този момент са претръпнали с шуробаджанащината в партията, то биографията на Сузана несъмнено им идва допълнително. В Пловдив тя е известна като изтъкнат партиен бродяга, а по-паметливите напомнят и престъпните моменти в предишното й. Тя влиза в политиката като един от учредителите на ГЕРБ в Пловдив. Като едно от водещите лица на групировката от 2007 до 2011 година е зам.-председател на Общинския съвет. Още тогава съперниците й подмятат, че урежда с публични поръчки близки до нея компании.

 

През 2011 година незнайни лица разрушават фамилния гараж в центъра на града и подпалват първокласния „ Лексус “ на Николова. Според една от версиите става въпрос за възмездие поради несбъднат ангажимент. Тогава Николова разгласи, че колата не е съзнателно запалена, само че не загатна по какъв начин вратата на гаража се е саморазбила.

 

Покрай наказателното дело против нея и притежателя на компания за строителен контрол Вакрил Тодоров лъсват детайлности за работата на Николова като зам.-председател в пловдивския общински съвет. Двамата са упрекнати от прокуратурата за машинация в размер на 50 бона, с които през 2011 година ужилили собственичката на детски център „ Теди “ Юлия Костадинова.

 

 

Тя се оплакала, че дала парите, с цел да получи позволение от общината да купи земята под центъра, чиято сграда е приватизирала законно преди години. След многократните й опити да се оправи сама с казуса, бизнес дамата е ориентирана от познати към Вакрил Тодоров. Той подготвил документите и срещнал Юлия с Николова. Двамата дали обещание на Костадинова, че казусът й ще бъде решен, само че против избрана сума. В подмяна на парите, Николова поела ангажимент, че ще прокара решението на общинския съвет, с което да й разреши да купи земята.

 

Сумата в размер на 50 000 лева била дадена на вятъра от Юлия, защото вместо да си купи земята, както й било дадено, парцелът бил пуснат на обществен търг от общината. За похлупак компанията й въобще не била позволена до наддаването с претекст, че е подала документите си… една минута след крайния период.

 

След подадената от нея тъжба, против Николова и Тодоров стартира дело за машинация. В последна сметка след дълги правосъдни драми през 2016 година е наказан единствено Тодоров, защото не можело да се потвърди, че Сузанита Николова е взела част от парите.

 

Междувременно Николова бива изхвърлена от партията на Борисов, само че това не секва мераците й за политическа кариера.

Сузана сменя още няколко обединения – „ Воля “ на Марешки, АБВ на Румен Петков, „ Изправи се.БГ “ на Мая Манолова, с цел да дебаркира във „ Възраждане “, където кариера към този момент е направил синът й Деян.

 

Партийни деятели разкриват, че Сузана се появила при тях едвам след назначението й за член на РИК. При няколкото си диалога с останалите хора намеквала, че скоро ще оглави пловдивската конструкция на партията на Копейкин.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР