Костадин Костадинов посочи, че всички античовешки идеологии трябва да бъдат

...
Костадин Костадинов посочи, че всички античовешки идеологии трябва да бъдат
Коментари Харесай

Възраждане със сигнали до прокуратурата срещу Алексанъдър Оскар и сина на Соломон Паси

Костадин Костадинов уточни, че всички античовешки идеологии би трябвало да бъдат отречени. Ще желаеме и еврейската общественост у нас да осъди колажа на Исак Паси (син на Соломон Паси), който колаж от политическата мощ дефинираха като антибългарски, защото се призовавало за " изтреблението на една цяла политическа партия ". Тази обява към този момент е изтрита от профила на Паси, означи водачът на " Възраждане ". Няма да допуснем някой да се пробва да разделя българския народ с позицията си, надяваме се по този начин, както ние осъждаме антисемитизма, по този начин и те да осъдя антибългаризма, посочи Костадинов.

" Заради анонимна подигравка, коментар под обява в Телеграм канал, забелязана от пет индивида, и която няма нищо общо с " Възраждане ", се сезира ДАНС, ГДБОП и прокуратурата. В същото време за нещо, което е обществено, забелязано от десетки хиляди хора, споделено публично и то от обществена персона, няма никаква реакция ", разяснява Костадинов. " Т.е излиза, че в случай че направиш подигравка със Соломон Паси, това е доста сериозен проблем, само че в случай че призовеш за изтреблението на цяла една политическа партия, това не е никакъв проблем ", заключи той, като добави, че това е двоен стандарт.

Тъй като ДАНС, ГДБОП и прокуратурата не са се самосезирали, през днешния ден от " Възраждане " ще пуснат сигнал против Исак Паси, показаха от партията. 

Вторият сигнал ще е против Александър Оскар персонално, а не против организацията, която съставлява ( " Шалом " ), тъй като " спекулира с позицията, която заема, и употребява политическите си пристрастия, с цел да ги маскира под формата на етнически искания ", добави Костадинов.

Това е агитация " за етническо разделяне в България, което ние осъждаме ", акцентира той. Поради тази причина, пускайки сигнала против Оскар, се обръщаме и към представителите на другите организации в България и към самата " Шалом " да излязат с публично наказание на всички прояви на антибългаризъм, сподели още водачът на " Възраждане ".

" Имаме ясна и еднопосочна позиция по отношение на езика на омразата, ксенофобията и антисемитизма и Организацията на евреите в България " Шалом " е изразител на тази позиция. Ние заставаме зад нея във всеки опит битката ѝ с тези прояви и тирада да бъде подкопана както от политически водачи, по този начин и от - публични фигури ", показаха от " Шалом " в декларация, подписана от 420 души. 

" Ще продължим да работим по отношение на силите, знанията и уменията си за положителното на нашата страна и общество, както постоянно сме правили и както се чака от всеки един българин. Няма да допуснем хора или институции да дефинират качествата и да класифицират евреите или която и да е социална група в България и да бъдем разделяни в категории: признателни или неблагодарни, потребни или нездравословни. Всички ние като българи отговаряме пред идентични закони и имаме равни свободи и всяко ограничаване на тези свободи е неоправдателно ", споделят още от организацията.



Те допълват, че макар внушенията и изказванията на обособени персони, които употребяват политическия си капитал за сеене на ненавист, българските жители и институциите ще се включат с тях в прекъсването на тези феномени.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР