Костадин Костадинов обясни, че има вариант да говори с ГЕРБ

...
Костадин Костадинов обясни, че има вариант да говори с ГЕРБ
Коментари Харесай

Изненада: Костя готов да говори с ГЕРБ за кабинет, но нямал покана

Костадин Костадинов изясни, че има вид да приказва с ГЕРБ за кабинет с първия мандат,с което сервира изненада. Веднага по-късно обаче сложи няколко неизпълними условия от страна на " Възраждане ". 

" Възраждане " е подготвена да беседва с ГЕРБ за съставянето на постоянно държавно управление. Това заяви водачът на партията Костадин Костадинов, само че изясни, че към момента партията нямала покана за такава среща. Изявлението му в коридорите на Народното събрание пристигна след края на първия диалог сред ГЕРБ и Политическа партия в Зала " Запад на Народното събрание.

Той дефинира срещата им като естествена и стимулира готовността си с аргумента, че ГЕРБ са почели поканата им за диалог във връзка с влизането на България в еврозоната, въпреки да не са подкрепили тяхната позиция в пленарната зала.

Костадинов обаче посочи, че не вижда допирни точки сред позициите на " Възраждане " и ГЕРБ. И изброи кои са значимите въпроси, които сега вълнуват българското общество, само че двете политически сили са на диаметрално противоположно мнеание.

Лидерът на " Възраждане " посочи, че имат няколко условия, с цел да поддържат държавно управление с първия мандат - референдум за участието на България в еврозоната; да не се купуват нови " хартиени самолети " от САЩ;; да не се дава въоръжение и каквато и да било поддръжка за украинския режим; България да стартира дейности за поетапно предоговаряне на участието си в Европейски Съюз. И акцентира, че нито едно от тези неща не среща схващане.

По мотив утрешните съвещания при президента Румен Радев, на които " Възраждане " е поканена Костадинов съобщи, че ще слагат въпроса за провеждането на референдум за еврото ще бъде подложен и пред президента. Ако той откаже, за задачата ще съдадат предприемчив комитет и ще стартират да събират подписи.

На съпрос на " Стандарт " дали ще изискат от Радев да наложи несъгласие върху връщането на хартиената бюлетина, защото той и водачът на " Възраждане " са последователи на чистия машинен избор Костадинов отговори, че това е добра концепция и най-вероятно ще го създадат. Но следователно той би трябвало да наложи несъгласие и на решението за предоставяне на оръжие за Украйна, и за участието на България в еврозоната. Но това взема решение само президентът и той е песимистичен, че ще го направи и за връщането на хартиената бюлетина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР