Костадин Костадинов не е удовлетворен от резултатите на партията си

...
Костадин Костадинов не е удовлетворен от резултатите на партията си
Коментари Харесай

Костадинов не е доволен от резултатите в изборите на „Възраждане“

Костадин Костадинов не е задоволен от резултатите на партията си „ Възраждане “ на локалните избори. Това призна самия той на брифинг, където показа равносметката си от вота.

Резултатите не са тези, които искахме да бъдат. Не ни задоволяват. Причините са няколко. На първо място не можахме да преценим и не чакахме ниската изборна интензивност, сподели Костадинов.

Като втора причина той подреди купения и корпоративния избор, като съгласно него вторият тип е оказал по-голямо въздействие. Местните робовладелци към този момент не купуват избор, а непосредствено заповядват да се гласоподава за тях, разяснява той.

На трето място той сложи субективни аргументи. Обясни, че е имал опция да избира сред хора от партията, и такива, които не са, само че биха постигнали положителни резултати. Според него доста от обединенията избират втория вид, а „ Възраждане “ са заложили на първия.

Никой от „ Възраждане “ не съжалява за този избор и в случай че би трябвало да го създадем отново след два месеца, ще го изберем отново, сподели Костадинов.

Той акцентира, че доста от претендентите и партийните структури са се явили за първи път и нямат опит в изборите.

След изборите „ Възраждане “ взе участие в 247 общини от общо 265. Почти на всички места са взели участие независимо като се изключи две локални обединения. Печелят 201 общински съветници в 86 общини, а в 23 от тях са втора политическа мощ. Имат обаче единствено един-единствен общински кмет – в Борован, където успеха бе още на първи тур.

Партията се яви на балотаж в Банкя, Габрово и Земен, само че изгуби и трите.

Това са третите локални избори, на които партията на Костадинов се явява. Като през 2015 година са се явили в 5 общини и са спечелили един общински консултант. Досега партията имаше десетима съветници – във Варна, Бургас, Стара Загора, Русе и Сливен.

Сега партията ще има свои представители в една трета от страната, пресметна водачът ѝ Костадинов.

„ Резултатите ни не са по никакъв начин неприятни във връзка с София “, разяснява Деян Николов, който бе претендентът на партията за кмет на столицата. Той похвали „ Възраждане “ са избора ѝ да играе сама на вота вместо да се коалира с други партии и локални водачи.

В нощта на балотажа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов упрекна управническите си сътрудници от ПП-ДБ, че по места са работили с „ Възраждане “ против ГЕРБ и че те са в нова коалиция. „ Имаше доста болежка в думите му “, разяснява Костадинов. Той отхвърли да има нова коалиция и прикани ГЕРБ-СДС да поддържа вота на съмнение против държавното управление.

Костадинов откри доста общо сред себе си и претендента за кмет на София Ваня Григорова – коментиран е бил произходът им, както и парцелите им.

„ Не мога да кажа на хората, подкрепящи „ Възраждане “, какво да мислят и какво да вършат “, изясни Николов и съгласно него поддръжниците им са могли сами да създадат избора дали да поддържат Григорова или Терзиев. Обясни обаче, че множеството от гласоподавателите на партията му са избрали точно нея на втори тур.

Костадинов обаче изрази подозрения към акцията на Григорова. Според него тя е била извънредно скъпа, а е необяснимо от кое място идват парите за нея, както и че е допустимо да се зароди нов политически план към нея, сходен на „ Продължаваме промяната “ и „ Български напредък “.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР