Костадин И. беше признат за виновен и за това, че

...
Костадин И. беше признат за виновен и за това, че
Коментари Харесай

9 години затвор за мъж, опитал да убие съселянин при свада във Варненско


Костадин И. беше приет за отговорен и за това, че е държал огнестрелни оръжия и муниции, без да има позволение за тях. У него с изключение на револвера, с който е стрелял е било намерено още едно оръжие – още веднъж преправен на военен газов револвер със премахнат номер. Наказанието, което Варненски областен съд му наложи за това закононарушение, е " отнемане от независимост “ за период от 4 години. 28-годишният мъж ще търпи най-тежкото от по този начин избраните санкции, а точно " отнемане от независимост “  за период от девет години при първоначален  непоколебим режим.

Припомняме, че през 2015 година, на Великден, при зародил спор сред две враждуващи семейства в село Чернево, 28 годишният Костадин И. прострелял Георги Г., като при случая потърпевши още няколко души. Делото беше импортирано в съда през декември 2017г., като в хода на правосъдното разследване бяха разпитани повече от 40 очевидци.

Костадин И. е наказан да заплати на Георги Г. обезщетение за претърпените неимуществени вреди вследствие на действието – парична сума в размер на  80 000   лв., ведно със законната рента, считано от датата на увреждането - 12.04.2015 година до окончателното погашение на сумата. Мъжът ще заплати направените по делото разходи в размер на 7891.31 в интерес на страната по сметка на ОД на Министерство на вътрешните работи Варна, направените по делото разходи в размер на 120 лева.  в интерес на бюджета на правосъдната власт по сметка на ВОС, както и държавна такса върху почетения размер на гражданския иск в размер на 3200 лева

Присъдата може да се апелира или стачкува пред Апелативен съд - Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР