Костадин Димитров пред министър Гвоздейков: Пробив под жп линията на

...
Костадин Димитров пред министър Гвоздейков: Пробив под жп линията на
Коментари Харесай

Спасението за Пловдив е пробив под жп линията на Пещерско

Костадин Димитров пред министър Гвоздейков: Пробив под жп линията на Пещерско е решение на тапите

Министерство на превоза, Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” и Община Пловдив взаимно да осъществят план за подземно прекосяване на жп линията на бул. „ Пещерско шосе ” – това предложиха на среща в Министерство на превоза кметът на „ Тракия ” и претендент за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров и кметът на регион „ Западен ” Димитър Колев.

Двамата през днешния ден разговаряха с министъра на превоза Георги Гвоздейков и зам.-генералния шеф на НКЖИ Бисер Минчев.

„ Проектът ще облекчи трафика по Пещерско шосе, където стават огромни тапи поради прелезите ”, аргументира се Костадин Димитров.

Димитър Колев добави, че това може да се случи по образеца на пробива под жп линията на ул. „ Царевец ” в регион „ Западен ”.

От своя страна министър Гвоздейков и Бисер Минчев обявиха, че концепцията ще бъде прегледана, тъй като тя би могла да се осъществя в по-кратки периоди от план „ Пътен възел Пловдив ” фаза 2, чийто небосвод е 2025 – 2026 година.

„ Познаването на детайлите е значима причина при решаването на проблемите. Именно за това през днешния ден срещнахме с министъра на превоза Георги Гвоздейков и зам.-генералния шеф на НКЖИ Бисер Минчев ”, съобщи Костадин Димитров.

Получихме увещание, че построяването на S-бан,  реализацията на плана „ Пътен възел Пловдив “, фаза 1 и фаза 2 са предпочитани и ще се работи интензивно за сполучливото им привършване.

Диалог и подробност –два значими стълба в Програмата ни, които са в основата на положителното ръководство, безапелационен е Костадин Димитров.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР