Коста Рика поряза тима на Япония с 1:0 и завърза

...
Коста Рика поряза тима на Япония с 1:0 и завърза
Коментари Харесай

Лос тикос порязаха самураите

Коста Рика поряза отбора на Япония с 1:0 и завърза тотално интригата в група Е на Мондиала.

Летящите на върха на славата след успеха си над Германия /2:1/ самураи играха много по-трудно против пагубно изгубилите с 0:7 от Испанската армада костариканци.

Много борба в средата на терена, съвсем изчезнали удари във вратите и прословут гол в 80-ата на централния защитник на лос тикос – Фулър.

Двубоят стартира в равностойно движение, като в първите няколко минути двата отбора не предприемаха съществени опасности и избраха да работят на несъмнено.

Едва след 35 игра в началото обречените костариканци на селекционера Луис Фернандо Суарес съумяха да създадат нещо забавно в предни позиции.

След продължителна офанзива на лос тикос, топката попадна във Франсиско Калов, който опитва отдалечен шут. Ударът бе блокиран от защитник в синьо, само че коженото кълбо се озова в Джоел Кембъл, който стреля технично с външен фалц, само че неопределено.

В последна сметка първото полувреме не предложи нищо забавно и разумно двата отбора се отдръпнаха на отмора при тъждество 0:0. Футболистите на двата отбора не съумяха да насочат нито един прецизен удар в противниковата врата.

Втората част стартира чудесно за Япония. Само в границите на две минути след почивката, самураите стигнаха до два страхотни шанса за гол.

Първо Хидемаса морита стреля доста добре от границата на наказателното поле, само че Кейлор Навас актобатично избави с една ръка.

Малко по-късно резервата Ито също пробра шанса си с удар с глава, само че и този път Навас нямаше особени проблеми и улови топката.

Определено отборът на Япония взе самодейността в мача и придвижи играта най-вече в половината на своя противник.

В 72-ата самураите получиха опция да изпълнят директен свободен удар на границата на наказателното поле фронтално против вратата. Зад топката застана Камада, само че топката срещна стената.

В 80-ата минута Коста Рика излезе изненадващо напред в резултата.

Отбраната на японците сбърка пред наказателното поле, което разреши на Техеда да подаде към Фулър.

Защитникът насочи техничен удар, а Гонда се разтегли оптимално, само че единствено съумя леко да отклони топката – 0:1.

В 89-ата Камада проби отляво и откри Ито.

Нападателят насочи удар от дузпата, който Навас съумя да избие в Овиедо, след което стражът улови топката. Това беше и най-опасното състояние пред вратата на лос тикос.

Така отпред в групата е Испания с 3 точки и голова разлика 7:0, втора е Япония с 3 точки и голова разлика 2:2, трети са Коста Рика също с 3 точки и голова разлика 1:7. Последна е Германия с 0 точки и голова разлика 1:2.

Тази вечер от 21 часа Маншафта излиза против лидера в групата Испания. Всяка неточност – отвън успеха, го изхърля от Световното с съвсем 100% сигурност.

Ла хала пък може да се окаже вторият осминафиналист след Франция при победа над Германия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР