Косовският въпрос трябва да остане на вниманието на ООН, това

...
Косовският въпрос трябва да остане на вниманието на ООН, това
Коментари Харесай

Сърбия иска косовският въпрос да не отпада от дневния ред на ООН


Косовският въпрос би трябвало да остане на вниманието на Организация на обединените нации, това е доста значимо за Сърбия, съобщи първият вицепремиер и външен министър Ивица Дачич след срещата му с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, състояла се след съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ За Сърбия е доста значимо тематиката за Косово и Метохия да остане във фокуса на вниманието на Организация на обединените нации, изключително на Съвета за сигурност. На извършено съвещание освен Прищина, само че и някои други огромни сили се стремяха да извадят тази тематика от дневния ред, а срещите за нея да се организират не три пъти в месеца, а единствено един път на половин година. Още по-учудващо е, че избрани сили за пръв обявиха за нуждата да се спре задачата на Организация на обединените нации в Косово (МООНК) ", твърди Дачич в документално си заявление за срещата.

Той напомни, че Русия и Китай се оповестиха против тези оферти.

Ивица Дачич акцентира, че Белград желае разговор с Прищина, само че е прибързано да се приказва, че косовският въпрос е позволен. „ Ние желаеме компромисно решение, разговор, в това е и същността на самодейността на президента. Няма да допуснем някой да приказва, че казусът за Косово е позволен, защото едностранното деяние не е решение. Това може да се случи единствено с контракт при взаимното единодушие на сърбите и албанците “, акцентира още сръбският външен министър, съобщи БГНЕС.
На срещата му с генералния секретар на Организация на обединените нации бе реализирана договореност за негово посещаване в Сърбия и за телефонни договаряния с президента Александар Вучич.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР