Косовският президент Вьоса Османи обвини сръбските власти, че изпращат оръжия

...
Косовският президент Вьоса Османи обвини сръбските власти, че изпращат оръжия
Коментари Харесай

Османи: Сърбия вкарва контрабандно оръжия в Косово

Косовският президент Вьоса Османи упрекна сръбските управляващи, че изпращат оръжия в Косово и образоват членове на това, което Прищина назовава противозаконни структури в северните общини с болшинство от сърби, написа N1.

Говорейки в Тирана, където се срещна с албанския президент Байрам Бегай и премиера Еди Рама , Османи сподели, че формален Белград предизвиква утежняване на обстановката в Западните Балкани и прикани за по-силна съгласуваност в района. 

" Диалогът сред Косово и Сърбия не се утежни поради обстановката на север. Сърбия е тази, която ескалира обстановката в района с непрекъснати офанзиви в региона на Косово ", сподели тя.
 Сърбия е опасност за съдружници в НАТО
Сърбия е опасност за съдружници в НАТО

Сърбия се трансформира в мини Русия на Балканите, а военният й министър плаши РСМ и Черна гора поради Косово

Османи сподели, че сръбският президент Александър Вучич извършва проектите на съветския президент Владимир Путин. " Чрез прецизното използване на проекта, който Путин започва против Украйна през 2014 година, Вучич и Сърбия желаят да дестабилизират задачите Западни Балкани и се пробват да нападат полезностите и системата от полезности, на които се основават Европейският съюз и НАТО ", сподели тя.

" Сърбия непрестанно нелегално внася оръжие в Косово . Сърбия непрестанно образова противозаконни структури в сръбската войска, с цел да могат да основават проблеми с оръжията, внасяни незаконно на север. Тя непрестанно тероризира, сплашва и атакува сърбите, живеещи на север. Това е предизвикателство за целия район. Не можем да позволим на Вучич да приложи проекта на Путин на Западните Балкани ", сподели тя пред кореспонденти в столицата на Албания.

Президентът на Косово сподели, че координацията на обща тактика и външнополитически действия с Албания е била главната тематика на диалозите й с албански публични лица.
 Вучич упреква Курти, че възнамерява да арестува сърби
Вучич упреква Курти, че възнамерява да арестува сърби

" Всички сърби, които счита, че са физически и интелектуално способни да защитят Северно Косово "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР