Косовският президент Хашим Тачи отхвърли идеята за разделяне на страната

...
Косовският президент Хашим Тачи отхвърли идеята за разделяне на страната
Коментари Харесай

Косовският президент отново отхвърли размяната на територии със Сърбия

Косовският президент Хашим Тачи отхвърли концепцията за делене на страната по етническа линия в името на решаването на разногласието за независимостта на Косово от Сърбия, съобщи Асошиейтед прес.

 Хашим Тачи Хашим Тачи © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
В изявление за американската организация обаче през днешния ден Тачи сподели, че е подготвен да разиска " промяна " на границите в границите на тежкия разговор с Белград, който се води с посредничеството на Европейския съюз.

" Претенциите на Сърбия за делене на Косово няма да съумеят. Това е недопустимо ", сподели косовският президент.

Някои сръбски публични представители считат за задоволително решение възможна замяна на територии в Северно Косово, където живеят основно сърби, с Прешевската котловина в Южна Сърбия, обитаема основно с албанци.

Тачи съобщи, че няма да има " делене, а промяна на граници " с вероятно включване на Прешевската котловина в Косово. Той не сподели дали това ще бъде направено в подмяна на Северно Косово.

Президентът съобщи, че договарянията със Сърбия под покровителството на Европейския съюз ще приключат скоро с двустранно признание.

 Косово извърши последните две условия за унищожаване на визите за Европейски Съюз Косово извърши последните две условия за унищожаване на визите за Европейски Съюз
Европейската комисия удостовери, че Косово е изпълнило и последните две условия за унищожаване на визите за Европейски Съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР