Косовският премиер Албин Курти заяви, че формирането на Съюз на

...
Косовският премиер Албин Курти заяви, че формирането на Съюз на
Коментари Харесай

Курти: Сърбия трябва да плати компенсации на Косово за войната от 1999 г.

Косовският министър председател Албин Курти съобщи, че образуването на Съюз на сръбските общини в Косово не е допустимо, тъй като е срещу конституцията и че Сърбия би трябвало да заплати обезщетение за войната през 1999 година, оповестява.

Курти споделя, че Косово е многоетническо, макар че след оповестяването на независимостта 93 % от популацията е албанско.

„ Изложихме позицията си по Съюза на сръбските общини. Когато обявихме самостоятелност, казахме, че макар че Косово има 93 % албанци, то не може да се назова албанско, а мултиетническо. Сега не е допустимо да се сътвори еднонационален съюз, само че имаме Асоциация на косовските общини. Аз съм жител на Косово, който и като политически деятел, и като член на опозицията, и даже през днешния ден като министър-председател, се ангажира и утвърди всички права на малцинствата без разлика “, сподели още Курти.

Той добави, " че Косово не може да заплати обезщетение на Сърбия за изгубената война през 1999 година, само че че Сърбия би трябвало да компенсира вредите, които е предизвикала на Косово във връзка с хора и материални богатства ".

„ И най-после, само че не на последно място, има доста повече албанци в Сърбия, в сравнение с сърби в Косово “, разяснява Курти след посещаване на компания в Урошевац.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР