Косовският премиер Албин Курти оцени, че искането на Сърбия Косово

...
Косовският премиер Албин Курти оцени, че искането на Сърбия Косово
Коментари Харесай

Курти: Ако Сърбия наистина иска Съюз на сръбските общини, трябва да признае независимостта на Косово

Косовският министър председател Албин Курти оцени, че настояването на Сърбия Косово да сътвори Съюз на сръбските общини е " детинско ", оповестява.

„ Не можете да вършиме детски условия в разговора. Белград прави това. Това значи, че желая това за себе си. Не можете да вършиме детски условия, аз желая и не виждам какво желаете. Така че би трябвало да си визиите какво ще се случи, в случай че същото се случи и с вас. Винаги би трябвало да се показва по този метод, тъй като това е различен метод да се създаде малко по-дълго по отношение на реципрочността като здравословен принцип на добросъседски връзки “, сподели още Курти.

„ Ако Сърбия в действителност желае Съюз на сръбските общини, първото нещо, което би трябвало да направи, е да признае независимостта на Косово. Не се нуждаем от това и те не желаят това и ние не би трябвало да даваме на този въпрос подобен приоритет “, добави Курти.

Курти също попита за какво Сърбия е чакала най-големият съперник на Съюз на сръбските общини да пристигна на власт, с цел да приложи въпроса.

" В разговора не можеш да искаш неща, които не си представяш да реализираш в личния си дом. Политиката е сериозна специалност, диалозите и договарянията също. Вярно ли е, че Сърбия ме е чакала да стана министър председател, с цел да го осъществявам?Така че те чакаха това да бъде приложено от най-големия съперник на Съюз на сръбските общини. Те не желаят Съюз на сръбските общини като полезност за себе си, а като оръжие против Косово ", разяснява Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР