Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето

...
Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето
Коментари Харесай

Косово иска постоянна военна база на САЩ

Косовският министър на защитата Арменд Мехай от името на своето държавно управление предложи на Съединени американски щати да основат непрекъсната военна база на територията на Косово.

Според косовското министерство на защитата Мехай, който е на публично посещаване в Съединени американски щати, е направил предлагането на заместител -министъра на министерството на защитата на Съединени американски щати Колин Кал по време на срещата им в Пентагона.

Косовският министър споделил на среща с върховен чиновник на защитата на Съединени американски щати, че основаването на такава база " би асъдействало доста за мира и районната непоклатимост на Балканите ".

„ Заместник-министър Кал удостовери поддръжката на Съединени американски щати за евроатлантическата интеграция на Косово “, наблягайки, че “ визията на американския президент Джо Байдън за интеграцията на Западните Балкани в Европейски Съюз остава част от предпочитаната му стратегия ”, се споделя в изказването.
свързани новини4296на 01.10.2021
Той също по този начин похвалил партньорството в първата миротворческа задача на Косовските сили за сигурност (КСС) в Кувейт, както и присъединяване на КСС във военните учения на американски и съюзнически сили „ Дифендър-Юръп `21 “.

„ Заместник-министърът Кал акцентира, че поддръжката за създаване на потенциал на КСС ще бъде непрекъсната, а също по този начин позитивно оцени подготовката за идващите миротворчески задачи, което в допълнение ускорява ролята на Република Косово като фактор на мира и световната сигурност “, гласи още изказването

Косово, в съдействие с американската войска, изпрати контингент от своите сили за сигурност в Кувейт през март тази година, първата им задача в чужбина.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР