Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето ...

Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето

Косово иска постоянна военна база на САЩ

Косовският министър на отбраната Арменд Мехай от името на своето държавно управление оферира на Съединени американски щати да основат непрекъсната военна база на територията на Косово.

Според косовското министерство на отбраната Мехай, който е на публично посещаване в Съединени американски щати, е създал предлагането на заместител-министъра на министерството на отбраната на Съединени американски щати Колин Кал по време на срещата им в Пентагона.

Косовският министър споделил на среща с върховен чиновник на отбраната на Съединени американски щати, че основаването на такава база " би допринесло изобилно за мира и районната непоклатимост на Балканите ".

„ Заместник-министър Кал удостовери поддръжката на Съединени американски щати за евроатлантическата интеграция на Косово “, подчертавайки, че “ визията на американския държавен глава Джо Байдън за интеграцията на Западните Балкани в Европейски съюз остава част от предпочитаната му стратегия ”, се споделя в изказването.
свързани новини4296на 01.10.2021
Той също по този начин похвалил партньорството в първата миротворческа задача на Косовските сили за сигурност (КСС) в Кувейт, както и присъединяване на КСС във военните учения на американски и съюзнически сили „ Дифендър-Юръп `21 “.

„ Заместник-министърът Кал акцентира, че поддръжката за построяване на потенциал на КСС ще бъде непрекъсната, а също по този начин позитивно оцени подготовката за следващите миротворчески задачи, което в допълнение засилва ролята на Република Косово като фактор на мира и световната сигурност “, гласи още изказването

Косово, в съдействие с американската войска, изпрати контингент от своите сили за сигурност в Кувейт през март тази година, първата им задача в чужбина.

Източник: pik.bg