Косовските депутати ще гласуват днес (14 декември) дали да дадат

...
Косовските депутати ще гласуват днес (14 декември) дали да дадат
Коментари Харесай

Косово гласува закон за собствена армия

Косовските депутати ще гласоподават през днешния ден (14 декември) дали да дадат на дребната балканска страна лична войска, подкрепени от Съединени американски щати като алегорична проява на самостоятелност, която разпали напрежението със Сърбия. Новият проектозакон планува Косовските сили за сигурност (КСС) последователно да се трансфорат в професионална войска от 5000 души.
Най-младата балканска страна понастоящем е охранявана от ръководени от НАТО мироопазващи войски, които са ситуирани там, откогато Косово се отдели от Белград вследствие на кървавата война през 1998-1999 година
" Войници, поздравления за новите Ви задания! “, съобщи в навечерието на гласуването косовският президент Хашим Тачи пред състава на КСС. Той беше облечен във военна камуфлажна униформа. " КСС се подготвени за нова роля и задача ", добави той, като законът се чака да премине без никакво спънки.
Настроението измежду косовските албанци във връзка с закона е доста позитивно. " Сега можем да кажем, че сме страна, тъй като няма страна без войска ", разяснява пред Агенция Франс Прес Скендар Арифи, 37-годишен коафьор в Прищина. " Това е огромна наслада за жителите на Косово ", прибавя 67-годишният пенсионер Хамзе Мехмети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР