Косово се надява България да убеди тези членки на ЕС,

...
Косово се надява България да убеди тези членки на ЕС,
Коментари Харесай

Косово се надява България да убеди всички страни да подкрепят влизането им в ЕС

Косово се надява България да убеди тези членки на Европейски Съюз, които още се двоумят дали да поддържат присъединението на Косово, да го създадат.

Президентът на Балканската държаваВьоса Османи уточни, че страната ѝ ще кандидатства за влизане до края на годината. Българският държавен глава Румен Радев увери, че съгласно него мястото на Косово е в Европейския съюз.

Според нея нещата са могли да бъдат по-различни, в случай че Сърбия бе признала Косово. „ Ако Сърбия бе признала полезностите на Европейския съюз – независимост, народна власт, ценене на права на индивида, само че действителността е надалеч от това “, сподели косовският президент.

Вьоса Османи предизвести, че сръбската самодейност не е основана да сплотява.

„ Инициативата „ Отворени Балкани “ не се основава на приобщаване. Тя не приобщава всички страни от района от момента, в който е основана. Инициативата не признава равенството на всички страни. На процедура Сърбия желае тази самодейност, с цел да не преглежда Косово като пълноправен сътрудник. Това не е допустимо и е недопустимо за нас “, акцентира Османи.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР