Косово обяви ден на траур след неотдавнашните убийства на две

...
Косово обяви ден на траур след неотдавнашните убийства на две
Коментари Харесай

ДЕН НА ТРАУР: Косово скърби за двете убити жени


Косово разгласи ден на печал след неотдавнашните убийства на две дами, съобщи Агенция Франс Прес.

Националният байрак бе на половина свален, а министрите разискаха по какъв начин да защитят по-добре своите жители. От сутринта телевизионните канали излъчваха класическа музика, а всички обществени церемонии бяха отсрочени за един ден.

Решението на Османи от 16 април беше оповестено след новината, че същия ден в Пея е била убита жена - второто сходно ликвидиране за пет дни в Косово.

Само предходната вечер няколкостотин души стачкуваха пред Министерството на правораздаването с апел за по-строги ограничения против насилието, учредено на пола, след първото ликвидиране.

Османи се срещна с министрите на правораздаването и на вътрешните работи, както и с началника на полицията, с цел да обсъдят " тревожната наклонност на убийства на дами ", се споделя в изказване на канцеларията на президента.

Те са разгледали " незабавната нужда от подсилване на всички механизми в границите на институциите за сигурност и правосъдната система за отбрана на живота на жителите.

В изявление след срещата министърът на правораздаването Албулена Хакшиу съобщи за неотдавнашните убийства: " Тези безчовечен действия и чудовищни дейности унищожават освен живота на жертвите, само че и живота на техните фамилии и обществото. "

В обособени изказвания прокурорите и полицията обявиха, че съпрузите на двете жертви се проверяват като обвинени за убийствата и са арестувани.

При първото ликвидиране прокурорите обявиха, че дамата е била убита от брачна половинка си в град Феризай на 12 април.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР