Косоварите имат голям интерес да карат ски в България, а

...
Косоварите имат голям интерес да карат ски в България, а
Коментари Харесай

Банско се превръща в хит за косовските туристи

Косоварите имат огромен интерес да карат ски в България, а курортите Банско и Боровец се трансформират в обичаните им дестинация за идния зимен сезон. Това разгласи пред TravelNews посланикът на Косово у нас Н.П. Делфин Плана след срещата си със зам.-министъра на туризма Мария Белколева. Той акцентира, че туроператори от Косово си търсят сътрудници в България. Те желаят да се срещнат още на място с изискванията в курортите и в хотелите. Зам.-министър Белколева е дала обещание да провежда срещи сред бизнеса от двете страни.

„ Косоварите харесват Банско и Боровец, тъй като са близо и се стига бързо до тях. Ски пистите и оборудванията са на високо равнище, а хотелите са доста положителни “, разяснява посланикът. Според него туристите от Косово са били на трето място по визити от чужденци в Банско през предишния зимен сезон. В двата курорта са пристигнали над 2000 косовски посетители, демонстрират данните на Националния статистически институт.
свързани новини7403на 01.07.2021
Посланик Плана и зам.-министър Белколева са коментирали още, че капацитетът на туризма сред двете страни е огромен и не е задоволително развъртян. Косово ще популяризира Несебър и Слънчев бряг за идващия летен сезон. За това се договориха неотдавна кметът Николай Димитров и дипломат Делфин Плана. Почетен консул на Косово в България е хотелиерът Пламен Копчев, който е ръководител и на Съюза на притежателите в Слънчев бряг. През последните десетилетия се регистрира отлив на косовските туристи от българското Черноморие. Според Делфин Плана Несебър и Слънчев бряг са изключително привлекателни за младежите, само че също по този начин са познати като курорти с положителни условия за фамилен туризъм. Туроператори към този момент демонстрират интерес за организирането на чартърни полети сред България и Косово за идващия летен сезон.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР