Косопадът е сериозен проблем, който засяга не само много мъже,

...
Косопадът е сериозен проблем, който засяга не само много мъже,
Коментари Харесай

5 мита за косопада

Косопадът е сериозен проблем, който визира освен доста мъже, само че и дами. Загубата на коса може да бъде породена от разнообразни фактори, само че е значимо да се отделят същинските вероятни причинители. Вижте 5 мита за косопада.

Здравата и красива коса е нещо, за което всяка жена мечтае. Неслучайно дамите са склонни да влагат доста средства и изпитание в постигането на мечтаната прическа и поддържането на хубава коса. Какво обаче може да аргументи косопад?

Разбира се, рухването на коса е натурален развой. За косопад става дума, когато загубата на коса е несъразмерна и(ли) се случва за доста малко време. Косопадът може да бъде породен от най-различни неща – физически или прочувствен стрес, банкет на медикаменти, съществуване на заболяване (нарушения на щитовидната жлеза, анемия и хормонален дисбаланс), хранителни дефицити (особено биотин, витамин D и витамин А), проблеми със скалпа, стареене, хормонални промени (например след раждането или поради менопауза), както и генетика.

Ето и 5 мита във връзка с косопада:   Носенето на шапки предизвиква непрекъснат косопад
Това изказване не е правилно, въпреки че в него има доза истина. Според специалисти продължителното носене на шапка в действителност може да се отрази отрицателно на вашата коса, само че не и да аргументи непрекъснат косопад. Тесните шапки могат да понижат притока на кръв към фоликулите, ето за какво е добре да не носите прекомерно плътни шапки за продължителни интервали от време или пък да изберете такива, които са по-широки и оставят косата ви да диша.

 Добави изложение

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg