Космосът все повече ще се превръща в бойно поле или

...
Космосът все повече ще се превръща в бойно поле или
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Космосът се превръща в бойно поле за конкуренция и конфронтация

" Космосът от ден на ден ще се трансформира в полесражение или най-малко в място, където ще има конкуренция и борба ". Това сподели висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел на 15-ата конференция за европейското галактическо пространство, заяви БНР.

" Войната в Украйна се трансформира в вик за пробуждане, изключително във връзка с Космоса ", акцентира той. " 500 хиляди спътника или 10 на 100 от всички са на военните, само че доста други са с двойна приложимост и дават сериозна информация за нашата сигурност и защита ", добави Борел.

" Сателитните фотоси и връзки демонстрираха, че могат да трансформират играта за украинската войска, украинските военни сили и цялото население на Украйна. Те дадоха сериозно значима информация за обстановката, която оказа помощ да се устои на офанзивите. Те осигуриха връзка на украинците с тяхната страна и с целия свят. Спомнете си, че през нощта, когато стартира нашествието - на 23 против 24 февруари, 24 часа преди началото на войната, телекомуникационната мрежа " Виасат " бе подложена на хакерска атака. И тогава един елементарен злоумишлен вирус съумя да порази големи елементи от огромна информационна галактическа мрежа, която украинските военни използваха. Това беше и първият сигнал, че войната стартира ", сподели Борел. Той акцентира, че е значимо Европейски Съюз да работи за опазването на галактическото пространство дружно с близки сътрудници като НАТО.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР