Космосът няма да се превърне в Дивия Запад за онези,

...
Космосът няма да се превърне в Дивия Запад за онези,
Коментари Харесай

НАСА: Космосът няма да бъде новият Див Запад

Космосът няма да се трансформира в Дивия Запад за тези, които желаят да пътуват до там. Това съобщи ръководителят на НАСА Бил Нелсън в изявление за„ Фокс Бинзес “, представено от „ Бизнес инсайдър “.

Коментарът идва единствено няколко седмици преди пътешествието в космоса на създателят на Amazon Джеф Безос, неговия брат Марк и трети пасажер, който заплати 28 млн. $ за място на борда на ракетата New Shepherd на Blue Origin.

„ Следя обстановката. Те ще би трябвало да преминат през всички тежки физически и психически прегледи, през които минава всеки професионален астронавт “, сподели Нелсън.

„ Искаме екипажът, който е на галактическата станция, да бъде в сигурност, когато има гости. Не би трябвало да очаквате нищо по-малко от това “, добави той.

Конкуренцията в галактическия туризъм наподобява стартира да се нажежава, като новината за полета на Безос на 20 юли бе последва от информация, че Virgin Galactic на Ричард Брансън ще да реализира галактически полет още по-рано.  Според осведомени източници Virgin Galactic възнамерява тестови полет с Ричард Брансън по време на уикенда за 4 юли.

Пътуването оттатък границите оттатък границите на нашата планета обаче не е концепция, която притегля единствено милиардери. Този факт е пределно явен за компанията SpaceX на Илон Мъск. Тя провежда съревнования, които ще разрешат на елементарни хора да завоюват място на борда на неин галактически транспортен съд. Състезание провеждат и от Discovery Channel като се чака спечелилият в „ Кой желае да бъде астронавт ” да пътува до Международната галактическа станция през 2022 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР