Космонавтите ще бъдат принудени да се откажат от някои от

...
Космонавтите ще бъдат принудени да се откажат от някои от
Коментари Харесай

Космонавтите се подлагат на карантина преди мисия на МКС

Космонавтите ще бъдат принудени да се откажат от някои от обичайните си предстартови действия поради карантината във връзка на новия ковид, заяви ТАСС.

Космонавтите, които на 9 април би трябвало да полетят към Международната галактическа станция (МКС) - и главният, и аварийният екипаж, имат наложена възбрана да напущат Звездното градче, заяви пред публицисти началникът на Центъра за подготовка на космонавти (ЦПК) Павел Власов.

Даже такива обичайни действия като визитата на Кремълската стена и на дома на Сергей Корольов преди старта ще бъдат анулирани от съображения за сигурност, добави той.

В ЦПК са анулирани всички екскурзии и командировки в чужбина като се изключи тези, които са извънредно нужни. Завръщащите се от командировки и отпуск остават 14 дни под карантина.

Стартът на транспортния пилотиран транспортен съд " Союз МС-16 " с екипаж руснаците Анатолий Иванишин и Иван Вагнер и американеца Кристофър Касиди към МКС е плануван за 9 април от космодрума Байконур. Планираната дълготрайност на полета на експедицията е 196 денонощия.

Междувременно Роскосмос заяви, че заключителният стадий от подготовката на руско-европейската задача " ЕкзоМарс " е нарушен поради влошаващата се епидемиологична конюнктура в Европа. Освен това вторият стадий на задачата се отсрочва от юли 2020 година за август-септември 2022 година поради потребността от още време за осъществяване на тествания за пригодността на всички съставни елементи на галактическия уред за задача до Марс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР