Космонавтът Валерий Поляков, поставил рекорд за най-дълъг полет в космоса,

...
Космонавтът Валерий Поляков, поставил рекорд за най-дълъг полет в космоса,
Коментари Харесай

Почина космонавтът Валерий Поляков, поставил рекорд за най-дълъг полет в космоса

Космонавтът Валерий Поляков, сложил връх за най-дълъг полет в космоса, умря на 80 години, заяви ТАСС, базирайки се на Роскосмос.

" Държавната корпорация " Роскосмос " с огорчение оповестява за кончината на Валерий Поляков, Герой на Съветския съюз, Герой на Русия, пилот-космонавт на Съюз на съветските социалистически републики, притежател на международния връх за най-дълъг полет в космоса (437 дни) ", се показва в изказването, направено от съветската галактическа организация.
 
Роскосмос сервира съболезнованията си на роднините и околните на космонавта, добавя Българска телеграфна агенция. Валерий Поляков е участник две галактически експедиции. Престоят му в орбита е общо 678 дни и 16 часа. От Роскосмос напомнят, че проучванията на космонавта са помогнали да се потвърди, че човешкото тяло е готово да пътува освен в околоземна орбита, само че и в далечния космос.
 
Рекордът за дълготрайност на задача е подложен по време на полета на станцията " Мир " от януари 1994 година до март 1995 година За този полет Поляков е почетен със званието Герой на Русия. За първия си полет през 1989 година космонавтът е почетен със званието Герой на Съветския съюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР