Космическият самолет VSS Unity на Virgin Galactic завърши успешно третия

...
Космическият самолет VSS Unity на Virgin Galactic завърши успешно третия
Коментари Харесай

Космическият самолет на Virgin летя с 3025 км/ч

Космическият аероплан VSS Unity на Virgin Galactic приключи сполучливо третия си полет с включени мотори в границите на 4 месеца. Тестът беше повече от сполучлив, като реализира задачата си да трансферира скорост от Mach 2 по време на полета. VSS Unity реализира Mach 2.47 или към 3025 км/ч, заяви компанията.

Космическият аероплан на Virgin сложи нов връх

НАСА понижава шума от самолетите със 70%

Самолетът, пилотиран от Дейв Макай и Мак Масучи, е бил повдигнат на височина 14 173 метра, след което е пуснат в полет. След това VSS Unity е ориентиран съвсем отвесно нагоре с включени мотори в продължение на 42 секунди, през които е достигнал и оптималната скорост.

Производството на "Грипен " се развива с добавена действителност

Emirates може да вози пасажери в самолети без прозорци

Благодарение на огромната мощ, VSS Unity е достигнал 52060 метра височина и за пръв път е навлязъл в мезосферата. Това е значима стъпка към крайната цел на Virgin Galactic - VSS Unity да доближи космоса за къс полет с туристи на борда.

Space came one step closer today. First footage is in, check it out! #SpaceShipTwo pic.twitter.com/yTQdXVHEVE
— Virgin Galactic (@virgingalactic) July 26, 2018
По време на тестовия полет са събрани още данни за всеки аспект от пътуването и държанието на самолета. Специално внимание този път е обърнато на аеродинамиката при свръхзвуков полет и температурните натоварвания. Следени са още налягането в кабината, влажността, вибрациите и даже равнището на радиация и акустиката.

НАСА поръча беззвучен свръхзвуков аероплан

7 любопитни обстоятелството за новия максимален аероплан в света

Успешният полет резервира и главната цел на Virgin Galactic за тази година. Компанията желае да осъществя първия си галактически полет точно до края на годината.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още любопитно наличие последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР