Космическият пътешественик робот Фьодор в близко бъдеще може да получи

...
Космическият пътешественик робот Фьодор в близко бъдеще може да получи
Коментари Харесай

Роскосмос създава второто поколение хуманоиден космически робот

Космическият странник робот " Фьодор " в близко бъдеще може да получи по-малък брат, чийто първообраз към този момент е създаден в Роскосмос. Съобщението за проекти за основаване на робот, профилиран за работа в космоса, беше направено на формалния уебсайт на Роскосмос в Деня на роботиката, маркиран - 7 февруари.

Представители на съветската галактическа организация означават, че пътуването на Фьодор или публично Skybot F-850, до МКС, приключено през 2019 година по програмата Tester, потвърждава опцията за консолидиране на роботизирани механизми в пилотирани галактически кораби и орбитални станции.

Въпреки това главната задача на роботите в орбита е да работят в открития космос, отвън станцията или кораба. Именно осъществяването на задания в среда, която е нападателна за хората, ще стане съществена функционалност на новия робот, наименуван Teledroid. Разработката на нововъведението се прави от същия екип на Неправителствени организации взаимно с RSC Energia, която към този момент сътвори Skybot F-850.

Новият робот Teledroid ще работи както в изцяло самостоятелен режим, по този начин и в режим, който копира дейностите на оператор, облечен в специфичен костюм. Обещаващата разработка би трябвало да понижи риска за астронавтите при работа в космоса, освобождавайки индивида от нуждата да извършва доста рутинни, само че рискови задания отвън галактическата станция.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР