Космическият кабриолет, изпратен в космоса с ракетата "Space X", е

...
Космическият кабриолет, изпратен в космоса с ракетата "Space X", е
Коментари Харесай

”Теслата” на Мъск може да зарази Марс

Космическият кабриолет, изпратен в космоса с ракетата "Space X ", е най-замърсеният с микроорганизми земен обект, изстрелван в галактическото пространство от човечеството за повече от половин век.

Съответните служби на НАСА ревизират дали галактическите транспортни средства са стерилни и възнамеряват да кацнат на други планети.

Като инвазивни типове, организмите от Земята могат интензивно да се развъждат на друга планета и да унищожават аборигенните организми, в случай че такива съществуват.
Спомнете си, по какъв начин бактерия спря марсианското навлизане в "Войната на световете " от Хърбърт Джордж Уелс.

"Местната биота на Марс, в случай че съществува, е застрашена от замърсяване с земния живот ", споделя Джей Мелош от университета "Пардю " (САЩ).
"Земните организми са по-добре приспособени, и те биха заразили Марс, а ние вечно ще загубим опцията да узнаем по какъв начин наподобяват тамошните микроорганизми, в случай че ги има.
Службата за планетарна отбрана на НАСА не издава позволения (те не се нуждаят от такива) на галактическите транспортни средства, които възнамеряват да останат на орбита.
Тъй като за "Tesla " не е планувано да кацне където и да е, кабриолетът не е изчистен и дезинфекциран преди политане.

- Дори да облъчат външната част на кутията с радиация, моторът ще бъде замърсен - сподели Мелош.
- Автомобилите не са идеално чисти, а и още повече има огромна разлика сред "чист " и безплоден.

"Тесла " може евентуално да кацне на Марс, макар че това е малко евентуално. Колата е в орбита, която пресича Земята и Марс и най-вероятно в последна сметка ще удари Земята или Марс, само че това вероятно ще се случи след милиони години.

Екстремната температура, ниското налягане и нефилтрираната галактическа радиация вършат пространството неприветлива среда за живите организми.
Но те не постоянно убиват бактериите, а някои заспиват в галактическия вакуум (образуват спори) и се разсънват още веднъж, когато изискванията разрешават това да се случи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР