Космическият апарат Juno на НАСА за 1 млрд. долара направи

...
Космическият апарат Juno на НАСА за 1 млрд. долара направи
Коментари Харесай

НАСА представи нови, зашеметяващи снимки на Юпитер

Космическият уред Juno на НАСА за 1 милиарда $ направи 10-то си високоскоростно пътешестване към планетата Юпитер на 16 декември. 

Роботът се приближи относително покрай газовия колос и му направи нови фотоси с неговия JunoCam инструмент почти за 53 дни, до момента в който Juno пътуваше със скорост от към 210 000 км/ч., показва Business Insider. 

Понякога са нужни дни и седмици, с цел да бъдат получени фотосите на Земята под формата на данни. Но чакането си заслужава. Последният набор от висококачествени данни е запас за изработването на много впечатляващи фрагменти. Снимките демонстрират вълнистите облаци и стихии на Юпитер. Изследователите от НАСА и Southwest Research Institute в Съединени американски щати качиха суровите данни от Juno в техните уеб сайтове в края на декември, след което десетки хора - запалянковци и фенове на загадките на Вселената, ги обработиха в цветни, красиви илюстрации. 

" Това е една планета, която е допустимо най-красива, само че приближите ли се прекомерно покрай нея, тя ще ви убие ", разяснява в Twitter Шон Доран - английски географ-художник, който постоянно обработва фотоси на НАСА. 

Вижте. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР