Космическата станция "Тянгун-1" приключи своя живот в земната орбита и

...
Космическата станция "Тянгун-1" приключи своя живот в земната орбита и
Коментари Харесай

Тянгун-1 изгоря над Тихия океан

Космическата станция "Тянгун-1 " завърши своя живот в земната орбита и падна в Тихия океан в 3.16 часа българско време. У нас редица изтъкнати астрономи наблюдаваха последните часове на галактическия уред.

Пред камерите на Нова телевизия доцент доктор Алексей Строев от Института за галактически проучвания към Българска академия на науките успокои, че няма заплаха възможните останки да са токсични, защото по-голямата част от отровите изгарят в атмосферата.

Припомняме, че военните сътвориха специфичен действен щаб по наблюдението на обекта, а министър Красимир Каракачанов даже ангажира химически модули от армията, които трябваше да се намесят, в случай че отломка от "Тянгун-1 " беше паднала на територията на България. „ Отломки не са попаднали на сушата и няма никакви провали.

Прогнози непрестанно се правеха на няколко часа от няколко организации. Следихме от няколко места придвижването на станцията, с цел да можем да вършим разбори и наши прогнози. Очаквахме събитието да се случи малко по-близо до България, някъде под Африка. Това обаче се случи още по-далече от нас”, разяснява в доцент Веселка Радева от ВВМУ.

"Ако попаднем на парчета от галактическа станция, би трябвало незабавно да позвъним на 112. Не би трябвало да допираме отломките, с цел да няма щета за хората. Ще дойдат екипи, които ще изземат отломката и ще я изследват ", разясни тя.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР