Космическата програма на ЕС официално пое по нов път на

...
Космическата програма на ЕС официално пое по нов път на
Коментари Харесай

ЕС вече има своя космическа агенция

Космическата стратегия на Европейски Съюз публично пое по нов път на развиване със стартирането през днешния ден на Агенцията на Европейския съюз за галактическата стратегия (ЕУСПА), оповестиха от пресслужбата на институцията. 

Новата организация ще има повече отговорности от предшественика си - европейската организация за световната навигационна сателитна система.

Европейската организация за галактическата стратегия ще ръководи потреблението на европейската навигационна система " Галилео " и на Европейската геостационарна работа за навигационно покритие EGNOS. Новата работа ще работи за рационализиране на тези системи, както и за комерсиалната приложимост на европейската стратегия за наблюдаване на Земята " Коперник " и ще дава отговор за акредитацията в областта на сигурността на всички съставни елементи от европейската галактическа стратегия, излиза наяве от прессъобщението.

" Нашето общество и сигурност от ден на ден зависят от космоса. Европа има невероятни благоприятни условия, които не трябва да пропуща. Чрез основаването на ЕУСПА Европейският съюз ще усили възвръщаемостта на вложенията на европейските жители в европейската галактическа стратегия посредством увеличение на приноса й в предпочитаните сфери на Европейски Съюз ", сподели изпълнителният шеф на новата европейска организация Родриго да Коща.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР