Космическата компания на милиардера Ричард Брансън стартира продажбите на билети

...
Космическата компания на милиардера Ричард Брансън стартира продажбите на билети
Коментари Харесай

Virgin Galactic вози до Космоса срещу $450 000

Космическата компания на милиардера Ричард Брансън започва продажбите на билети за галактическите си полети на начална цена от 450 хиляди $ за място. Virgin Galactic приключи сполучливо първия си полет с екипаж до Космоса през юли. Компанията се надява да стартира комерсиални полети през идната година, откакто извърши още няколко тестови задачи.

Първите опити на Virgin Galactic за пътешестване до открития Космос започнаха още преди повече от 8 години, само че бяха краткотрайно прекъснати през 2014 година след съдбовен случай. Компанията на Брансън сега се бори с Blue Origin, ръководен от основателя на Amazon Джеф Безос, и Space X, благосъстоятелност на Илон Мъск от Tesla. Трите плана на ексцентричните милиардери се борят да се трансфорат в водач и пионер на пазара на галактическите полети за туристи.

В дълготраен проект като водач се обрисува Space X. През предходната година компанията на Мъск извърши първия изпитателен полет със личния галактически транспортен съд Dragon до Международната галактическа станция. Освен партньорството с НАСА, от Space X възнамеряват да изпратят и трима туристи на 10-дневно пътешестване по-късно през тази година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР