Космическата капсула Крю Драгън на частната компания Спейс Екс с

...
Космическата капсула Крю Драгън на частната компания Спейс Екс с
Коментари Харесай

Спейс Екс изпрати още 4-ма астронавти на МКС

Космическата капсула " Крю Драгън " на частната компания " Спейс Екс " с четиричленен екипаж се скачи сполучливо с Международната галактическа станция. Там новодошлите получиха топъл банкет от сътрудниците си.

С капсулата дойдоха двама астронавти на НАСА и по един представител на галактическите стратегии на Япония и Европейската галактическа организация. Стартът беше ден по-рано от галактическия център " Кенеди ".

Скачването на капсулата " Индевър " с Международната галактическа станция стартира на 424 километра над Индийския океан. Десетина минути по-късно се задейства свързващият механизъм с 12 ключалки.

Връзката сред капсулата и станцията беше напълнена с въздух, което направи допустимо отварянето на люковете. Така американците Шейн Кимброу и Меган Макартър, японецът Акихико Тошиде и французинът Тома Песке се причислиха към седемте си сътрудници на борда на станцията.

Това е трети пилотиран галактически полет в границите на публично-частното партньорство на НАСА и " Спейс Екс ".

Четиримата новодошли са втори действен екипаж на станцията, дошъл с частна технология. Първият четиричленен действен състав бе изстрелян през ноември. По-рано демонстрационната задача единствено с двама астронавти приключи сполучливо през май, още веднъж с капсулата " Индевър ".

" Развълнувана съм да съм тук като част от историческа задача с две скачени капсули " Драгън ", първо наново потребление на капсула и първо наново потребление на ракетни ускорители. Това е ужасно достижение за нашия сътрудник " Спейс Екс ". Искам да ги поздравя и да им благодаря ", съобщи Меган Макартър, астронавт от НАСА.

Тома Песке е на станцията за повторно.

" Станцията доста се е трансформирала от последния път, когато бях тук. Никога не е имало толкоз хора и толкоз разнообразни галактически апарати на борда. Мисля, че това е самопризнание какъв брой мощно се развива програмата ", добави Тома Песке, астронавт от ЕКА.

" Спейс Екс " счупи съветския монопол върху пилотираните полети до станцията и върна на Съединените щати опцията да изпращат хора на орбита от своя територия след 9-годишна пауза поради пенсионирането на совалките.

Четиримата, пристигнали през ноември, ще се завърнат на Земята на 28-ми април, а програмата на новодошлите включва към 100 опита в границите на шестмесечен престой.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР