Кошмарният сценарий за Украйна се превръща в реалност“, казва Бен

...
Кошмарният сценарий за Украйна се превръща в реалност“, казва Бен
Коментари Харесай

Генерал Бен Ходжис: Кошмарите на Украйна се превръщат в реалност

" Кошмарният сюжет за Украйна се трансформира в действителност “, споделя Бен Ходжис, някогашен пълководец на американската войска в Европа. " Украйна съвсем изчерпа боеприпасите си, а Европа и Съединени американски щати не желаят да повдигнат производството на муниции на ново равнище “, съобщи американският военачалник в оставка пред немската RND, съобщи " Фокус ".

Докато Русия всеобщо уголемява офанзивите си от въздуха и по суша, украинските бойци на фронта изчерпват боеприпасите. Противовъздушните ракети са в дефицит, а артилерийските снаряди са лимитирани, което значи, че украинските войски може да стартират да анулират плануваните офанзиви и едвам да задържат отбранителни позиции. Според украинската войска на някои елементи към този момент се е наложило да понижат скорострелността си с 90 % по отношение на лятото. Липсва всичко - и на доста места по фронта командирите не знаят какъв брой дълго могат да задържат позициите си.

Фактът, че даже оцеляването към този момент е под въпрос, се дължи и на значително празните хранилища за муниции на страните от Европейски Съюз и НАТО. От повече от година е ясно, че гладната за муниции война източва запасите на западните армии. Фактът, че индустриалните мощности не са били всеобщо разширени, е непонятен за Ходжис: " Германия може да създава стотици хиляди коли годишно, само че няма задоволително муниции? Това е смешно. Същото важи и за Франция, Англия, Съединени американски щати и други страни. Липсва политическа воля “.

Ефектите от дефицита на муниции в този момент стават все по-ясни на фронта в Украйна. Без огромни количества артилерийски муниции надали ще е допустимо да се отхвърлен огромни офанзиви като неотдавнашната в региона на Авдеевка, споделя Ходжис. " Има риск от някои териториални загуби, само че във всеки случай повече украински жертви “.

Сериозните дефицити в потенциала за произвеждане на муниции в страните от НАТО будят подозрения и в тяхната отбранителна дарба. " Това ни прави уязвими към ужасна неправилна преценка на руснаците, че могат да атакуван страна от НАТО. “ Притеснение, което още веднъж става все по-често срещано, изключително в страните от Източна Европа.

В момента Украйна управлява повече от 80 % от територията си. Ходжис не има вяра, че те ще капитулират, в случай че има липса на муниции. " Те знаят зверствата, които Русия прави на техните сънародници в окупираните села “, споделя той.

Но размерът на убийствата и разрушенията е резултат от неуспеха на Запада, който не желае да помогне на Украйна да победи. Руснаците залагаха, че Западът ще се умори и ще загуби волята да оказва помощ на Украйна да завоюва. " И когато видят по какъв начин Конгресът на Съединени американски щати спори и по какъв начин канцлерът отхвърля да достави крилати ракети Taurus от месеци, тогава руснаците схващат, че тактиката им работи “, показва американският военачалник./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР