Кошмарни съперници чакат ЦСКА-София и Левски още на старта на

...
Кошмарни съперници чакат ЦСКА-София и Левски още на старта на
Коментари Харесай

Кошмарни съперници за ЦСКА-София и Левски още на старта в ШЛ, надяват се на чудо заради Лудогорец

Кошмарни противници чакат ЦСКА-София и Левски още на старта на ШЛ, в случай че някой от двата тима стане първенец на България.

Родният отличник, който и да е той, ще стартира от първия прелиминарен кръг в най-комерсиалната клубна конкуренция.

Там на 90% сини и червени няма да са измежду поставените. Седем от възможните им съперници към този момент са ясни. Това са БАТЕ Борисов, Астана, Макаби (Тел Авив), Шериф, Розенборг, ХИК (Хелзинки) и Дъндолк. Към тях можем да прибавим АИК (Швеция), Цървена звезда, Селтик, първенците на Кипър, Полша и Румъния.

Причината ЦСКА-София и Левски да са измежду непоставените е ниският им коефициент. Този на България, извоюван главно поради представянето на Лудогорец в Европа, е 3.500. На сини и червени е по-малък и заради това всички наши клубни тимове, без разградчани, ще играят в евротурнирите с националния коефициент.

Именно в него е и минималният късмет при шампионска купа на ЦСКА-София или Левски, първенецът да е измежду поставените в първия прелиминарен кръг. Това обаче е малко евентуално, защото би трябвало да се получат изненади при първенците в над 10 страни.

Ако Лудогорец стане първенец, е несъмнено, че той ще е подложен в първите два кръга.

Към този миг са ясни пет техни възможни противника - Валур, Торсхавн, ФК Рига, Сабуртало, първенецът на Северна Ирландия. Към тях можем да прибавим първенците на Черна гора, Малта, Гибралтар, Косово, Андора, Сан Марино, Люксембург, Армения и други. Със сигурност обаче ще има и 2-3 много по-сериозни отбора при избран процес в битката за шампионската купа в страни като Полша, Унгария, Румъния и други.

Също по този начин значимо конкретизиране е, че тази година потокът на първенците ще е много по-силен от предходната. В него с изключение на към този момент упоменатите клубове на по-късен стадий ще се включат Динамо (Загреб), Копенхаген, ПСВ или Аякс, Славия (Прага) или Виктория (Пилзен), Йънг Бойс, ПАОК и Ред Бул (Залцбург).

От този поток единствено четири клуба ще влязат в групите на ШЛ.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР