Кошмарен ремонт, продължаващ повече от 18 месеца, тормози живеещите на

...
Кошмарен ремонт, продължаващ повече от 18 месеца, тормози живеещите на
Коментари Харесай

Известен бизнесмен подлуди съседи с кошмарен ремонт

Кошмарен ремонт, продължаващ повече от 18 месеца, тормози живеещите на ул. " Свети Горазд " 7 в центъра на Пловдив. Хората се оплакват от непрекъснатия звук и мръсотията, както и от пренебрежителното отношение на семейство Славянка и Димитър Янчеви, които отхвърлят да беседват със съседите. Нито една институция пък не откликнала на десетките тъжби на пострадалите, оповестява " Марица ".

" В жилището над нас не беше живяно от към 20 години. През този интервал аз бях неведнъж наводняван от запуснатия и занемарен парцел ", описа пред " Марица " Емил Бакиш, притежател на долния апартамент. Преди година и половина обаче Янчеви, които ръководят сериозен бизнес в града, стартират голям ремонт. И безусловно " изстъргват " остарялото жилище до тухла. Променят напълно ВиК и елинсталациите, парното и предназначението на стаите. Подменят целия покрив и структурата, която го поддържа. В един миг, до момента в който майсторите къртят горе, таванът в кухнята на семейство Бакиш пада, а тоалетната се пропуква. Вибрациите са толкоз мощни, че се отлепят плочките три етажа по-надолу в дома на Мирослав Бобчев. Впоследствие майсторите слагат елеватор, който по думите на живеещите в квартала е необезопасен и месеци наред запречва прозорците на всички фамилии в кооперацията. Многократно без предизвестие строителната техника затваря цялата улица и хората не могат да се приберат с колите си вкъщи. Наскоро строителите даже се пробват да пробият стълбите, с цел да си прекарат трифазен ток, само че домоуправителят ги стопира.

" Тормозът е непрекъснат, ремонтът към този момент мина прага на толерантност на всички в кооперацията. Не се съблюдава Наредбата за публичния ред, не се признават часовете за отмора, в това число събота и неделя. Шумът е немислим. Но най-обидното е, че тези хора даже не си направиха труда да ни съберат и да кажат: Съседи, започваме ремонт. Да се извинят за безпокойството ", оплака се Мирослав Бобчев.

Заравяйки се непредпазливо в документи, закони и нормативни актове, Емил Бакиш схваща, че за подобен огромен ремонт се изискват планови изследвания и законови процедури, както и избран набор от документи. Включително и съобщение на съсобствениците.

" Обърнах се с тъжба към РО " Национален строителен надзор " в Пловдив. Приеха жалбата ми и откакто разгледаха снимковия материал, показаха възмущението си, че сходни действия от страна на семейство Янчеви заслужават подаване на правосъден иск, който съгласно РО " НСК " ще печеля. За страдание от 2008 година са отнети пълномощията на РО " НСК " да прави надзор в жилищни здания. И тези пълномощия са трансферирани на районните кметства ", описа Бакиш.

Мъжът написа тъжба до кмета на регион " Централен " с молба за инспекция по случая. Паралелно изпраща и снимков материал и на секретаря на региона, който дава отговор за жалбите на жителите, от който се вижда по какъв начин бетон помпа излива тонове " материал " в жилището на съседите. " Останах доста изумен, когато получих официално писмо от кмета, с което ме убеждава, че това е " настоящ ремонт ". Който обаче " тече " от 18 месеца и е в промишлени мащаби ", уточни пострадалият.

Заедно със съседите му се обърнали за подпомагане и към Районна и Окръжна прокуратура. " Във Второ районно към този момент всички ни познават. Многократно подавахме тъжби там, привикваха ни за разпити. Но към момента чакаме отговор ", добави Бобчев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР