Кошмарен разказ за отношението на България към бежанците от Близкия

...
Кошмарен разказ за отношението на България към бежанците от Близкия
Коментари Харесай

КОШМАР: Бежанец от Сирия, търсил убежище у нас, загина в безлюдна гора

Кошмарен роман за отношението на България към бежанците от Близкия Изток разкриха от Фондация " Мисия Криле ". Млад мъж от Сирия, търсил интернационална протекция от гонене в родината си точно у нас, е бил открит мъртъв в безлюдна гора нейде из страната.

Самоличността му към момента не се разкрива, само че от експертите, работещи към фондацията, излиза наяве, че са били осведомени от близки на бежанеца за съдбовния край, както и че са били подадени цели 7 сигнала за младежа.

Ето какво прецизират от " Мисия Криле ":

" Мястото е в България. Отбелязаната точка е на умрял човек неотдавна, търсещ интернационална протекция в България. Бежанец от Сирия.



Получихме вик за помощ от близки на момчето, които бяха смазани от новината, че са изгубили собствен обичан човек. Искаха виновните служби в България да приберат тялото, за което след това те като семейство да се погрижат... Дали го направиха? Отзоваха ли се от полицията след подаване на 7 сигнала по случая? Кой оказа помощ да бъде намерено тялото на момчето? Кой е починалият младеж? Ще ви разкажем скоро...

Истински сме разтърсени от лавината случаи за бедстващи, починали или изчезнали хора, търсещи интернационална протекция в България през последните два месеца. Буквално сме заляти от тази паралелна действителност, за мащабите на която не подозирахме...

Това е оттатък потенциала на организацията ни и се нуждаем незабавно от подпомагане и помощ. Освен неправителствените ни партньорства по казуса ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР