Кошмарът в Родос свърши след 11 дни борба с огнената

...
Кошмарът в Родос свърши след 11 дни борба с огнената
Коментари Харесай

След пожара на Родос - 10% от територията му е изпепелена

Кошмарът в Родос свърши след 11 дни битка с огнената буря. Най-мащабната досега евакуация на туристи и локални поданици беше извършена през последните дни по суша и вода.

Очевидци описват шокиращи истории за огнения пъкъл на Родос, където за благополучие няма жертви.

Екип на застрахователната организация стартира процедура по оценка на вредите. Огънят безусловно е раздрал острова на две. Като е изпепелил центъра, а сред северната и южната част има голямо пространство от изпепелена земя.

Общо 187 000 хектара са изгорели. Това са 10% от територията на острова. Местните се върнаха, само че туристите си потеглиха и туристическият сезон се счита за завършил, защото резервациите са анулирани, заяви bgonair.

Властта желае да възвърне вредите по-най бързия метод. Генералният секретариат на Егейско море задейства серия от ограничения за възобновяване на инфраструктурата и финансирането за водоснабдяването, електроцентралите и за обитаемоте места, наранени напълно или отчасти от пожарите на острова. Това ще отнеме време а и дали Родос ще бъде същият е въпрос, на който никой не може да отговори сигурно.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР