Кошмарът на Ювентус в Шампионската лига продължава! След като в

...
Кошмарът на Ювентус в Шампионската лига продължава! След като в
Коментари Харесай

Жълтата подводница потопи Торино в сълзи

Кошмарът на Ювентус в Шампионската лига продължава! След като в последните два сезона " бианконерите " отпадаха от шампионата против привидно по-непретенциозни противници, в този момент се случи същото, като Виляреал в профил торинци по допустимо най-категоричния метод, смазвайки командата на Масимилиано Алегри с 3:0 в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига.

Звездата на " жълтата подводница " Жерар Морено се разписа от дузпа в 78-ата минута, отсъдена за нарушаване на Даниеле Ругани против Франсис Коклен. В 85-ата минута Пау Торес се възползва от неточност в отбраната на Ювентус и се разписа след ъглов удар.

Във втората минута на добавеното време Арнаут Данжума повиши резултата на 3:0 след нова дузпа, като Матайс де Лихт игра с ръка в наказателното поле.

В първите минути гостите от Виляреал бяха по-активни и се опитваха да обкръжат наказателното поле на Ювентус. Първият прецизен удар обаче бе за Ювентус, като Херонимо Руй избави удар на Алваро Мората в 7-ата минута.

Четири минути по-късно таранът засече с глава центриране отдясно, само че стражът на „ жълтата подводница “ направи ужасно избавяне.

В 14-ата минута при една контраофанзива на Юве Мората и Хуан Куадрадо си попречиха да стрелят от чиста обстановка, а по-късно защитник в жълто блокира удар на Душан Влахович.

Атаките на домакините продължиха да са доста рискови и в 20-ата минута Артур стреля от над 20 метра, само че Руй избави. В ответната офанзива Влахович засече центриране по земя отляво на Матиа де Шильо, само че след удара му топката рикошира злокобно в напречната греда. Виляреал също не заставам безучастно и незабавно по-късно Джовани Ло Селсо насочи прекрасен удар от дъгата на наказателното поле, само че топката мина около дясната греда на Войчех Шчесни.

Вратарят на Виляреал продължи да е на висота и в 35-ата минута след центриране от ъглов удар топката стигна до Влахович. Сърбинът стреля с глава от към метър-два, само че аржентинецът мазета удара му.

В края на полувремето офанзивите понамаляха, защото двата тима се ориентираха към играта в офанзива на съперника.

След почивката възпитаниците на Масимилиано Алегри упражниха сериозен напън към вратата на Виляреал.

В 58-ата минута Адриен Рабио стреля мощно от границата на наказателното поле, само че топката попадна в ръцете на стража на „ жълтата подводница “.

В 75-ата минута обаче, при една от редките офанзиви на гостите, Даниеле Ругани фаулира Франсис Коклен в наказателното поле. Първоначално реферът Шимон Марчиняк не уточни бялата точка, само че откакто гледа обстановката на ВАР промени решението си и Виляреал получи 11-метров углавен удар. С осъществяването се нагърби Жерар Морено, който стреля в долния десен ъгъл на Шчесни. Полякът хвана ъгъла, само че не съумя да отрази удара и топката влетя в мрежата му – 1:0 за Виляреал.

След първия гол хората на Унай Емери заиграха по-сигурно, до момента в който офанзивите на „ бианконерите “ бяха неефективни. При ъглов удар за Виляреал в 85-ата минута Серж Орие прати топката в наказателното поле на Юве. Там нито един братинел не съумя да почисти и топката стигна до далечната греда, където Пау Торес я засече в мрежата на Шчесни.

В последните секунди от постоянното време гостите направиха светкавична контраофанзива, при която трима в жълто се оказаха против двама в черно-бяло. Морено подаде към Арнаут Данжума, който стреля, само че Матайс де Лихт спря топката с ръка по пътя й към голлинията. Съдията незабавно уточни бялата точка.

Този път зад топката застана Данжума, който не пожали Шчесни и вкара трети гол за Виляреал.

По този метод „ жълтата подводница “ продължава към четвъртфиналите с общ резултат 4:1.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР