Кошмарът е ужасен сън, в който събитията изглеждат доста ярки.

...
Кошмарът е ужасен сън, в който събитията изглеждат доста ярки.
Коментари Харесай

Ето защо сънуваме кошмари

Кошмарът е ужасяващ сън, в който събитията наподобяват много ярки. Отличава се със своя натурализъм, а развиването на сюжета в това време може да ви изплаши доста.

По предписание в такива сънища има опасност за живота на човек или някои непредвидени моменти, написа zdrave.to.

Ужасът постоянно предизвиква нарушавания на съня и даже откакто човек се разсъни, той продължава да изпитва боязън и безпокойствие, яд, горест или даже известно омерзение за известно време.

Сърцето може да бие мощно или изпотяването може даже да се усили. В някои обстановки има извънредно мощна демонстрация на страсти. Те не ви разрешават да заспите още веднъж. Освен това човек може да запомни съня до най-малките детайлности и по-късно да го помни дълго време.

Учените и до през днешния ден не могат да дадат прецизен отговор за какво пораждат кошмарите. В същото време има доста малко информация за тях. Някои откриватели допускат, че неприятният сън е един тип човешки отговор на контузия или боязън. Друга част от учените са сигурни, че това демонстрира съществуването на богато човешко въображение.

Какво може да провокира кошмари:

Безпокойство, стрес

Някои хора сънуват кошмари заради постоянни проблеми вкъщи, на работа или в учебно заведение. Други може да претърпяват по-сериозни събития. В този случай, в случай че има продължителен стрес, скоро може да стартира развиването на кошмарно разстройство.

Наранявания

Кошмарите, зараждащи след случай или съществено пострадване, или принуждение, не са необикновени. Освен това неприятните сънища постоянно тормозят хората, които страдат от посттравматични стресови разстройства.

Наличие на психологични проблеми - меланхолия, шизофрения, биполярно разстройство, непрекъсната тревога.

Антихипертензивните средства, антидепресантите и някои други медикаменти могат да имат негативен резултат върху душeвността, което от своя страна предизвиква кошмари.

Недостатъчен сън или бодърствуване

По предписание кошмарите не се лекуват, в случай че не въздействат на работоспособността на индивида денем. В този случай, в случай че се развие кошмарно разстройство, е нужна намесата на психотерапевт или приемането на специфични медикаменти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР