Кошмар на пътя София-СливенЕдиният загинал е пациент, каран към болница

...
Кошмар на пътя София-СливенЕдиният загинал е пациент, каран към болница
Коментари Харесай

Две жертви при удар на линейка в автомобил

Кошмар на пътя София-Сливен
Единият умрял е пациент, каран към болница със подозрения за инфаркт

Уточняват имало е сигнали за незабавна помощ

Двама души починаха при тежка злополука на основния път София - Сливен, в региона на разклона за село Гавраилово, оповестиха от полицията в Сливен.

Произшествието е настъпило откакто кола за спешна помощ, пътуваща от Нова Загора за Сливен, е застигнала и блъснала огзад “Фолксваген голф ”. Сигнал е подаден в 11,33 часа.

На място са изпратени екипи на полицията и на Спешна помощ. Установено е, че конфликтът е бил съдбовен за лидера на леката кола - мъж на 66 години. Загинал е и пациентът, транспортиран в колата за спешна помощ. В регионалната болница са превозени водачът на колата за спешна помощ и 63-годишна жена, пътувала във фолксвагена.



Водачът на голфа умрял на място измежду смачканите ламарини.

С часове в региона бяха осъществявани огледи. Към момента не се оповестяват аргументите за тежкото произшествие. Тепърва ще се прецизира дали колата за спешна помощ се е движила със звукова и светлинна сигнализация, дали съдбовният завършек на пациента е породен от удара при злополуката, или е резултат от усложненото му здравословно положение. По непотвърдена информация той е бил каран към болница с инфаркт и единствено след аутопсия ще бъде открита каква е повода за гибелта му. Ще се обясняват и детайлности за скоростта и посоката на придвижването на леката кола.

Катаджии обясниха, че по принцип колата за спешна помощ, когато е с включени буркани, е с преимущество пред останалите участници в придвижването, като това важи основно при прекосяване през кръстовище, при излизане на основен път, придвижване на червен светофар и т. н. Иначе когато е на прав сектор водачът би трябвало да се съобрази, в случай че види пред себе си по-бавно движещо се транспортно средство - да понижи, да го заобиколи, или да продължи да кара след него на нужната отдалеченост, до момента в който лидерът пред него отбие и му даде път.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР