Косай – сирийският ученик, който беше пребит от младежи с

...
Косай – сирийският ученик, който беше пребит от младежи с
Коментари Харесай

Косай, който беше пребит в училището си във Варна, се страхува и не иска да се върне в клас

Косай – сирийският възпитаник, който беше пребит от младежи с качулки в двора на учебното заведение си във Варна, се опасява и не желае да се върне в клас. Това описа пред bTV майка му Бадия Мараши.

Момчето беше нападнато от двама младежи на 14 декември, до момента в който гледало по какъв начин възпитаници играят футбол. То е със строшен нос и е претърпяло интервенция.

Според описа на майката нападателите го извикали при себе си, питали го: „ Защо се правиш на значим, арабин ли си, ром ли си, какъв си? “, набили го и избягали. Косай познавал единствено единия от преди.

Той не е направил нищо, с цел да ги провокира, не е имал проблеми до момента с други деца, доста е добър и всички го обичат, сподели Бадия. Тя няма пояснение за случилото се, не знае и дали произходът им е повода.

Искам да живеем с децата ми умерено, не желая проблеми, сподели майката. Тя идва у нас преди четири години, бягайки от войната в Сирия, има шест деца и е вдовица, откакто брачният партньор ѝ почива преди две години. Работи в ресторант и се оправя, оказват помощ ѝ и положителни хора, описа Бадия.

Полицията към момента търси двамата нападатели, казусът се проверява от прокуратурата, а учебното заведение даде обещание да ускори ограниченията за сигурност, в това число с по-висока ограда.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР