Косата винаги е била тайното оръжие на жената След една определена

...
Косата винаги е била тайното оръжие на жената
След една определена
Коментари Харесай

3 цвята на косата, които ви състаряват – откажете се от тях след 45 години

Косата постоянно е била тайното оръжие на дамата

След една избрана възраст обаче косата изисква освен специфични грижи, само че и специфичен асортимент на цветовете, които сте решили да употребявате, с цел да я боядисате.

За да може цветът на косата да добави хубост и грациозност, а не, в противен случай, да концентрира вниманието върху някои промени, свързани с възрастта, би трябвало да следвате няколко елементарни правила.

Най-важното изискване, което би трябвало да се съблюдава при избора на багра за коса след 45 години, е оптималната непринуденост и достоверност. Въпреки това, някои нюанси, несъмнено, би трябвало да се вземат поради.

Например, би трябвало да избягвате прекомерно ярките и блестящи нюанси, защото структурата на косата, както и скалпа , се трансформират с възрастта. Съответно, те ще наподобяват малко по-различно, в сравнение с в младостта си и също така най-вероятно ще подчертаят някои недостатъци на кожата.

С годините стилът на облеклото постоянно се трансформира: става по-класически и по-изчистен, по тази причина неутралните нюанси наподобяват доста по-органични.

Освен това би трябвало да избягвате червени, сини и лилави кичури в косата, защото с възрастта скалпът става по-тънък и върху него може да се появи пърхот.

Ярките неестествени нюанси на косата са склонни да акцентират несъвършенствата върху скалпа

Освен това вредят на косата, правейки я по-слаба, по-тънка и безжизнена.

Има и различен проблем с аления цвят на косата: в случай че имате податливост към розацея или кръвоносните съдове на лицето ви са прекомерно изразителни, тогава цветът на косата (ако е червен) сигурно ще подчертае това. Лилавото пък концентрира вниманието върху тъмните кръгове под очите.

Металните цветове (сребро, платина и злато ) също не наподобяват доста привлекателни. И това е още веднъж заради несъразмерната престореност и способността да притеглят вниманието към несъвършенствата на кожата. Прекалено светлият колорит може да добави бледност към лицето и косата просто ще наподобява сива, а не ефектно боядисана.

Също по този начин си коства да изоставите опитите с контрастност. Такъв се реализира, когато горната част на главата е боядисана в един по-ярък и по-дълбок цвят, а долната част е боядисана в по-светъл цвят. Тази наклонност най-често наподобява неуместно и неуместно за възрастни дами.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР