Косата ни е подложена на стрес всеки ден, което може

...
Косата ни е подложена на стрес всеки ден, което може
Коментари Харесай

Продуктите, с които всъщност увреждаме косата си!

Косата ни е подложена на стрес всеки ден, което може да докара до повредена, суха, чуплива коса с течение на времето. Въпреки че някои неприятни привички са лесни за идентифициране, множеството пъти в действителност унищожаваме косата си, без даже да го осъзнаваме. По-долу сме показали някои аргументи за увреждането на косата.

1. Скрити химикали във вашите артикули за коса
 Не прави това с косата си, в случай че искаш да бъде здрава Не прави това с косата си, в случай че искаш да бъде здрава
Силната коса е знак на положително здраве, плодовитост, женственост и хубост. Увлечени в постигането ѝ, от време на време подхващаме неправилни дей...

Истината е, че множеството артикули за коса съдържат голям брой химикали, алкохоли и силикони, които придават на косата ви краткотрайна мекост и искра. В дълготраен проект обаче тези съставки носят повече щета, в сравнение с изгода.

2. Прекомерна топлота при стилизиране

Горещите принадлежности са известни виновници, които бързо изсмукват влагата от кичурите на косата, безусловно изпържвайки краищата ви. Изберете да изсушите на въздух, вместо да сушите със сешоар, когато можете, и пробвайте да не нагрявате косата няколко дни в седмицата, като експериментирате с усуквания, кокчета и плитки.

3. Пренебрегвате топлинната отбрана

Подобно на отбраната на кожата ви със слънцезащитен крем, топлинната отбрана работи по същия метод, с цел да защищити косата ви от нездравословното влияние на топлината. Топлинната отбрана работи като преграда сред косата ви и горещите ви принадлежности, запечатва влагата и покачва блясъка.
 Най-големите неточности, които позволяваме при измиване на косата Най-големите неточности, които позволяваме при измиване на косата
Чували ли сте някъде, че би трябвало да миете косата си през ден, един път седмично, два пъти седмично и в този момент старателно спазвате това предписание? И...

4. Разресване на косата, когато е мокра

Косата ви е в най-крехкото си положение, когато е мокра, и затова е по-податлива на увреждане. Въпреки че може да е изкушаващо да изчеткате заплитанията незабавно след излизане от душа, оставете косата си да изсъхне най-малко на половина, преди да я разрешите.

5. Използване на неверен тип шампоан и еликсир

Не всички шампоани са основани за едни и същи проблеми с косата, тъй че е значимо да определите какви са вашите цели и да пазарувате подобаващите артикули. Използвате доста артикули за коса на дневна база? Изберете шампоан срещу пърхот, с цел да предотвратите струпване на скалпа. Страдате от суха коса? Използвайте шампоан, обогатен с мед или масла, с цел да овлажните косата си.

6. Изсушаване на косата с забрадка
 Как да си изберем гребен Как да си изберем гребен
Крайъгълният камък на грижата за косата е гребенът, главен и незаместим инструмент, който използваме всеки ден. Днес в магазините может...

Следващия път, когато излезете от душа и увиете косата си с забрадка, помислете още веднъж. Обикновените кърпи нормално се вършат от груба тъкан. Това води до по-голямо търкане в косата, основаване на къдрици, издърпване на нежни кичури и предизвиква увреждане и раздробяване. Вместо това изберете забрадка от микрофибър, която се плъзга елементарно по косата, намалявайки напрежението.

Ежедневното миене на косата също я изсушава неимоверно. По-добре е да употребявате изсъхнал шампоан, с цел да разредите миенето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР