Косата ни е нещо, което изразява нашата индивидуалност и красота.

...
Косата ни е нещо, което изразява нашата индивидуалност и красота.
Коментари Харесай

Искате здрава, лъскава, дълга коса? Ето как да го постигнете

Косата ни е нещо, което показва нашата характерност и хубост. Дългата коса постоянно е била знак на женственост и жанр. За да запазим косата си здрава, блестяща и красива, е значимо да й предоставим вярната грижа и внимание. В тази публикация ще ви предоставимняколко съвета, които ще ви оказват помощ да постигнете и поддържате здрава и красива дълга коса.

Подходящ шампоан и еликсир



Изберете артикули, които са подобаващи за вашия вид коса и съдържат натурални съставки. Измивайте косата с деликатни масажни придвижвания, с цел да стимулирате кръвообращението в скалпа и да подпомогнете растежа на косата.

Използвайте подхранващи маски и балсами. Редовното използване на подхранващи маски ще помогне за възобновяване на хидратацията и еластичността на косъма. Балсамът ще помогне да разплетете косата си без разваляне на косъма и ще я остави гладка и блестяща.

Избягвайте несъразмерното стилизиране с горещи уреди



Употребата на преси за коса, сешоари и маши може да повреди косъма и да го изсуши. Ако желаете да изглеждате стилно, изберете натурални способи като ролки за коса да вземем за пример.

Хранете се вярно и пийте задоволително вода



Грижата за хубавичко коса стартира от вътрешната страна, по тази причина е значимо да се храним с богати на витамини и минерали храни като плодове, зеленчуци, риба и ядки. Пиенето на задоволително вода оказва помощ за хидратациятана косата и скалпа, което е от значително значение за здравия напредък на косата.

Избягвайте нападателни химикали и бои



Честата приложимост на бои и химически обработки може да повреди структурата на косата и да я направи слаба и нежна. Ако желаете да измененията цвета на косата си, разгледайте опцията за натурални и безвредни други възможности като билкови бои или бои без амоняк.

Пазете косата си от слънцето и нездравословните външни въздействия



Излагането на косата на прекалено слънце, морска или хлорна вода може да я изсуши и повреди. Носете шапка или забрадка за глава, когато излизате на слънце, и използвайте спрей за отбрана на косата, когато сте на плаж или в басейн.

Редовно подкастряне на краищата



Дори в случай че желаете да имате дълга коса, постоянното подкастряне на краищата е значимо за попречване на цъфтене и накъсванена косата. Това ще помогне да запазите косата си по-здрава и да премахнете нацъфтелите краища.

Отделяйте време за релаксация и намалете напрежението



Стресът може да има отрицателен резултат върху здравето на косата. Опитайте се да намалите напрежението в живота си, като се занимавате с релаксиращи действия като йога, медитация, четене на забавна книга, или просто време за себе си.

За да постигнете и поддържате здрава и красива дълга коса, би трябвало да бъдете непрекъснати в грижата и вниманието, които отделяте на косата си. Следвайте горепосочените препоръки и ги въведете в постоянния си режим на грижа за косата. В резултат ще имате красива, блестяща и здрава коса, която ще отразва вашата вътрешна и външна хубост. Помнете, че хубавичко коса изисква време и самообладание, по тази причина бъдете непрекъснати и не губете религия.

И не забравяйте, че косата е самостоятелно преживяване. Придайте й своя лична нотка, като изберете прическа и жанр, които отразяват вашата персона и убеденост. Всеки има неповторима хубост, по тази причина бъдете горди с това, което имате.

Нека хубавичко и красива дълга коса стане въплъщение на вашата грижа за себе си и вниманието, което отделяте на своето здраве и хубост. Спазвайте горепосочените препоръки, бъдете поредни и се насладете на чудесното чувство, което ви дава дългата, блестяща и здрава коса.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР