Косата е вашата запазена марка. Тя е естественият ви натурален

...
Косата е вашата запазена марка. Тя е естественият ви натурален
Коментари Харесай

Как да направите косата си здрава и красива с помощта на яйц...

Косата е вашата запазена марка. Тя е естественият ви естествен аксесоар, красящ лицето ви. С нейна помощ можете да станете още по-забележителни, стига косата ви да е в положително положение. Красивата, витална, добре подхранена и лъскава коса е нещо, което неизбежно притегля погледите и дава самочувствие, написа az-jenata.bg.

Но косата се поврежда елементарно, за жалост. Слънчевите лъчи, атмосферните условия, боядисването, термичната обработка, стилизирането са единствено част от факторите, които вършат косата накъсана, слаба, повехнала, с чупливи кичури. Косопадът е различен фактор, който може да отслаби косата и да отнеме от самочувствието ви.

Едно от естествените решения на всички тези и още проблеми, са яйцата. С помощта на разнообразни лечения за коса с яйца можете да върнете блясъка и жизнеността на косата си.

Яйцата са извънредно богати на жизненоважни хранителни субстанции. Източник са на протеини, витамини, антиоксиданти, минерали, аминокиселини. Всички те способстват за укрепването на космените фоликули, подкрепят прекъсването и намаляването на косопада, подтикват растежа на нови косми.

Яйцата имат силата да оказват помощ на косата да върне блясъка си, жизнеността си, младия си и пресен тип. Те понижават сухотата, предотвратяват накъсването и начупването на кичурите, потискат пърхота, хидратират в дълбочина и могат да играят роля на еликсир. С помощта на яйцата можете да извършите косата си по-обемна и податлива на стилизиране без спомагателни артикули.

Консумацията на яйца доставя всички тези потребни хранителни субстанции за косата и организма от вътрешната страна. А използването на разнообразни лечения и маски с яйца извън дава спомагателна мощност на косата.

Ето и няколко оферти за лечения с яйца за разнообразни цели.

За по-добър напредък

Разбийте един белтък с 2 чаени лъжици зехтин или разтопено кокосово масло. Нанесете върху скалпа. Масажирайте и разнесете по цялата дължина на косата. Оставете да подейства 15 минути. Измийте с мек шампоан. Правете това на всеки две седмици.

За повредена от слънцето коса

Ако косата е изгубила виталния си искра, изключително в края на лятото и есента, станала е чуплива и накъсана от слънчевите лъчи и сухия въздух, направете терапия с един жълтък, 2 чаени лъжици мед и 2 чаени лъжици зехтин. Нанесете върху скалпа и разнесете по цялата дължина на кичурите. Масажирайте към 5 минути, по-късно оставете да подейства сред 30 и 60 минути. Правете лечението един път седмично.

За суха и чуплива коса, склонна към накъдряне

Сухата коса постоянно е и къдрава, а това я прави доста сложна за усмиряване и ръководство. Можете да употребявате терапия, с която да я подчините и да я изгладите. Използвайте един жълтък, разрушен в половин чаша кисело мляко. Нанесете върху цялата дължина на косата, както и в корените. Масажирайте няколко минути. Това ще овлажни и успокои непокорните къдрици, ще подхрани косата, ще я направи надълбоко хидратирана и по-лесна за надзор.

За безжизнена и повехнала коса

За да подхраните безжизнената коса, можете да си извършите домакински еликсир с жълтък, който ще я омекоти и овлажни. Пасирайте половин авокадо, прибавете жълтък и 2 супени лъжици зехтин. Разбийте всичко доста добре. Нанесете върху косата след измиването с шампоан. Оставете да работи 5 минути и изплакнете. Ще направи косата доста блестяща.

Против пърхот

Яйцата имат доста мощни противовъзпалителни и антисептични свойства. Ще подхранват и способстват в битката с пърхота. Смесете един жълтък със сока от половин лимон. Разбъркайте доста добре и използвайте като маска. Оставете да работи 30 минути. След това измийте с шампоан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР